Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

disciplina2Na samom kraju siječnja dobili smo novi glazbeni festival, pravu rock'n'roll poslasticu - Brijačnicu.

Petak, prvi dan nabrijavanja otvorio je Superoperater, zagrebački rock bend čiji članovi imaju mnogo godina iskustva iza sebe, premda zajednički djeluju relativno kratko vrijeme. Solidno su nabrijali ekipu za beogradski garage post punk trio Repetitor koji je nakon njih izašao na binu. Osnovani su 2005. godine, a do sada su objavili dva studijska albuma. Vokal i gitarist Boris Vlastelica, energična basistica i vokalistica Ana-Marija Cupan i odlična bubnjarka Milena Milutinović svojom pojavom na bini, energijom i glazbom koju stvaraju odmah podižu atmosferu svim okupljenima, pogotovo ljubiteljima noisea. Njihove su pjesme relativno kratke, no upravo im to daje posebnu draž - ritmične energine i bučne, idealne za pravilno zagrijavanje za ono što je uslijedilo - Gorana Bare i Majke.
Kada je ovaj legendarni bend izaššao na binu, paviljon je bio skoro pun. Svirali su oko sat vremena, a publika je uživala uz hitove kao "Budi ponosan", "Mršavi pas", "Ja sam budućnost", "Fantastična vatra", "Teške boje" i za sam kraj ostavili "Vrijeme je da se krene". Fokusirali su se na starije stvari, što je bio pun pogodak. Zadnji bend prvog dana bila je Disciplin a Kitschme, jedan od najpoznatijih rock bendova na ovim prostorima. Osnovani davne 1981. godine u Beogradu, još uvijek s istim frontmenom, Dušanom Kojićem - Kojom. Aktualni su album "Uf" objavili 2011. godine, a na Brijačnici su odsvirali najveće hitove kao "Čudna šuma", "Zašto", "Novac neće doći", "Nemoj", "Betmen"...
Izuzetno uspješan prvi dan novog festivala. S obzirom na kupolasti oblik pavilijona, zvuk je bio sasvim solidan, a i cijene pića bile su prihvatljive. Dodatnu posebnost festivalu daje i ekipa "The Barbers", putujuća vintage brijačnica. Slijedi nastavak.