Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 0776Ove subote Mali Pogon zagrebačke Tvornice bio je rezerviran za dva zanimljiva projekta koje nemate prilike često doživjeti uživo. Side Project - zagrebački graveyard pop projekt, imao je promociju prvog albuma „Things Which No One Else Should Know About“. Kao predgrupa Side Projectu nastupao je Luul koji je ovom prilikom imao svoj prvi premijerni nastup.

U samom startu sve je kasnilo dobrih pola sata, što je ne tipično za Tvornicu, a tipično za hrvatsku publiku koja se ne može držati unaprijed objavljenog rasporeda. Za zagrijavanje na stage je zakoračio Ivan Lulić, koji se krije iza autorskog projekta Luul, te je kroz polusatni nastup predstavio svoj za sad jedini singl „Sjećanja“. Luul je čisti dokaz da kombinacija retro zvuka i elektronike može biti zanimljiva.

IMG 0555Headlineri večeri, koje ste imali prilike čuti na ovogodišnjem INmusic festivalu krenuli su s nastupom nešto prije 23 h, te se Tvornica već lagano napunila. Ovaj nastup odlučili su otvoriti sa svima dobro poznatom stvari „Everything Stops“, te nastavili sa stvarima kao što su „Billy“ i „Skin“. Nakon dobrog zagrijavanja krenuli su prvi taktovi njihovog prvog singla „Glitter“ koji su izmamili osmijeh svima koji su ih imalo pratili prije koncerta. Od zadnjeg nastupa koji sam gledao, promijenile su se neke stvari. Projekt se krenuo formirati više kao bend, pa su Luka i Anja dodali svom projektu tri nova člana – Filip Borovec (bubanj), Luka Šipetić (gitara) i Karlo Kurtalj (bas). Upotpunjenim scenskim nastupom "Glitter" je zvučao još energičnije i bolje.

IMG 0717Nastavak koncerta tekao je glatko uz stvar „Memories“ koja je meni osobno najdraža stvar s albuma, te me podsjetila koliko zapravo volim Side Project. Došlo je vrijeme i za neke nove stvari na nastupu te smo imali prilike čuti jednu neobjavljenu stvar pod nazivom „Guns“. Nakon izvedbe još par sati su mi se po glavi motale riječi „when the feeling's gone, the perfect silence fills my brain..“.

Kako se koncert približavao kraju na sceni im se pridružila Nikol Ćaćić (NVL) s kojom izvode dvije pjesme pod nazivom „12“ te „Unify“. Zanimljiva suradnja talentiranih ljudi bila je popraćena gromoglasnim pljeskom. Daljni koncert je nastavljen u laganijem tonu uz stvari „Away“, „Bodies Say It All“ i „Empathy“. Nakon više od sat vremena svirke, Side Project se vratio na bis s još jednom novom pjesmom pod nazivom „Moonglow“, te su zatvorili nastup pjesmom po kojoj je nazvan prvi album.

Završavam izvještaj kako Side Project završava svaku stvar – „Hvala!“