Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Drvored photo by DoringoOdlična balkankan skupina Drvored rasprodala je Mali pogon Tvornice kulture na koncertu promocije albuma prvijenca. Kao predgrupa nastupio je Oridano Gypsy Jazz Bend sa svojim gipkim jazzom.

Na koncertnoj promociji albuma "Arhelino" vesela družina Drvored je u nešto više od sat i pol pokazala da su majstori u stvaranju odlične atmosfere. Nevjerojatna količina energije isijavala je tijekom cijelog nastupa dok je publika euforično pratila svaku izvedenu pjesmu, a bend je pružio puno zaraznih ritmova i odlične glazbe.

Ovaj veseli orkestar iza sebe imaju mnoštvo svirki, na pozornici su bili odlično uštimani, a dobitna kombinacija prikazuje ih u punom izdanju s različitim instrumentima kao što su harmonika, flauta, violina, saksofon, trombon, truba ili bas i gitara. Moćnih devet, a uz gostujuće glazbenike čak i brojeći trinaest ljudi, na pozornici Tvornice kulture poveli su nas na put oko svijeta u svojim skladbama koje kombiniraju world music, šansone, gypsy i ska rock, a sve je to upakirano u njihov vlastiti izričaj koji su nazvali balkankan. Upravo su njega zabilježili na albumu “Arhelino” i na najbolji način predstavili u Tvornici.

Drvored2 photo by DoringoEnergična “Balkankan” za uvod, romantična “Ona plovi”, “Le Vent”, “Tsunami” ili “Limena glazbo” s jakom puhačkom sekcijom i gostovanjem tube, plesna “Zanzibar”, prekrasne “More” i “Johnny Ketty” na kojima je gostovalo čelo, sjajna “Ribar” s harmonikom u prvom planu, kao i “Nuta Fura” na kojoj je gostovao raper Luxon, ljubavna “Baš sam sretan” za kraj, pokazuju koliko su žanrovski raznovrsni, zaigrani i uštimani.

U jednom trenu vas obasipaju zaraznim ritmovima, a u drugom romatičnim tekstovima, te vode na put oko svijeta na hrvatskom i francuskom jeziku. Energija, dobro raspoloženje i zabava prštali su Tvornicom, dok se plesni podij gibao uz ritmove Drvoreda. Rasprodani koncert u Tvornici i bogat staž sviranja na mnogim festivalima govore da je bend u pet godina djelovanja, iako sa samo jednim službenim izdanjem, okupio vjernu bazu fanova, te da od njih možemo očekivati velike stvari.