Izvještaji
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Štovani posjetitelji web portala SoundGuardian, pred Vama je izvještaj sa sinoćnjeg eksplozivnog koncerta magičnog blues/rock gitarista, apsolutno jedinstvenog oneandonly Erica Sardinasa, koji je održan pred prepunim ""Boogaloo""klubom u Zagrebu.

Već na samom početku atmosfera je upućivala da će u Boogaloo-u sve gorjeti, da će se te večeri u njemu odvijati svima nama poznati obred slavlja rocka i bluesa. Publika je bila primjerena događanjima koji su uslijedili. Ono što svakako treba pozdraviti je i dostatna brojka mlađih naraštaja koji su imali sreće upoznati ono što vrijedi i nisu se opredijelili za ""cajke"", već su izabrali rock i blues. A to je hvale vrijedan izbor.

 

Prvi su na stage izašli Robert Johnson"s Backbone, a to je zapravo američko-veliko gorička kombinacija. To su dečki koji su gostovali i kod nas u Križevcima, doduše jedino na radiju u emisiji ""ROCK - OKO""sa Draženom Mišerićem - Mungosom u projektu Mungos Brothers Blues Band - On Acoustic Side. Prvotno tu bih svakako istaknuo gitarista Ivana Veljaču-Johnnyja, koji je pokazao da nadimak ne nosi bez veze. Stoga, Johnny kapa dolje!!! Poseban gost na gitari u zadnjoj stvari bio je Stipe iz Small House Browna. Dečki su zaista odlično ""otprašili"" svojih pola sata.

 
Potom je na stage došao band koji je ""potegao"" čak iz Pule, radi se o ""Messerschmittu"", koji upravo obilježavaju 20 godina rada i djelovanja. Svaka čast i srdačne i iskrene čestitke za ovaj jubilej!!!
Osobno, vjerujem da su mnogi bili zatečeni ogromnom količinom energije koju ovaj band naprosto ""istače"" po stageu. Miro, Salle i Rus uz pripomoć još jednog pridruženog gitarista prašili su bez daha svojih 30 minuta.

A onda, oko 22,30 sati ... Mrak... i na stage dolazi ERIC SARDINAS!

Publika je odmah, od prve stvari, reagirala fantastično i Eric je znalački ""prokužio"" feeling i krenuo žestoko, energično i sjajno... Dečki iz banda, i basist i bubnjar, odlično su ga pratili i podržavali od prve do zadnje stvari. Tijekom cijelog nastupa Eric i društvo vrlo znalački sa izraženim feelingom provodili su svoj ""Mojo"", a publika je na apsolutno svaki podražaj i vibru reagirala pozitivno i sa velikom dozom oduševljenja i odobravanja.

Dosad sam Sardinasa slušao i gledao 4 puta (tu je i onaj nastup u Tvornici kao ""support"" Steve Vai-u), ali moram jednostavno reći da je ovo bio zaista odličan koncert i najbolji nastup dosad. Sve je bilo odlično: support, sound, publika, vibra, sam nastup Erica i društva koji su, uz sve prije narečeno, pružili svima nazočnima jednu nezaboravnu rock i blues večer.

Eric Sardinas tijekom cijelog koncerta stalno je dizao intenzitet nastupa i kada je konačno najavio stvar sa novog albuma (koji bi trebao izaći za cca tri mjeseca), u publici je nastao lom. Osobito stoga što je Eric Sardinas najavio ponovni dolazak u cilju promocije novog albuma. Osobno, jedva čekam!!!

Od kompletnog scenarija koncerta izdvojio bih sljedeće: Eric je šetao klubom, osobno sam mu uručio bocu kako bi zasvirao i naravno, on to nije odbio, već je ""potegao"", onako iz prve. Potom je završio na šanku, da bi se vratio na stage gdje je vrlo plastično pokazao što sve zna kad je u pitanju boca... Impresivno!!!

Nakon gotovo dva sata lude svirke ulazi u veliki finale i na bisu svira poznatu Down in the bottom, koju pretvara u rock/blues & boogie himnu u trajanju od gotovo nekih 30 minuta. Publika je u transu i uz puno pozitivnih emocija i zahvala nazočnima, Eric završava svoj magični obred u 40 minuta iza ponoći.

Ovaj nastup pokazao je koliko Eric cijeni nazočnu publiku i svojim nastupom jednostavno nam je izrazio svoje veliko hvala!

E, da, i na kraju : ""All right folks ... see you soon, again!!!""


Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici