Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Porin 2015Sinoć je održana 22. dodjela glazbenih nagrada Porin - po prvi puta u Splitu i prvi put otvorena za publiku.

Splitska Spaladium arena bila je puna, organizatori su si dali truda i napravili, po mnogima, najbolji Porin dosad. Program se održavao na tri bine - pop, rock i onoj centralnoj za dodjelu nagrada - uz zanimljive voditelje Idu Prester i Nikšu Kušelja.

Također, za svaku pohvalu je bilo ozvučenje i light-show, koji su čitav događaj zaista učinili spektakularnim i na nivou ovakve prestižne glazbene nagrade.

Porin 2015Za humoristični dio prijenosa bili su zaduženi splitska glumica Ana Gruica i komičar Mario Petreković. Doduše, sudeći po reakcijama iz publike, rijetko tko je njihove skečeve pronašao smiješnima, već je više izgledalo kao da se iz petnih žila trude nasmijati prisutne, pa i po cijenu osrednje glume i loših šala.
Međutim, to ipak nije omelo publiku da nastave uživati u dodjelama i izvedbama.

Dodijeljene su nagrade u dvanaest kategorija, a najviše kipića odnijela je grupa Vatra za svoj hit "Tango" - za Najbolju izvedbu grupe s vokalom, Produkciju, Snimku i za Pjesmu godine. Izgubili su samo u kategoriji Najbolji video broj, u kojoj je pobjedu odnio spot za pjesmu "Bejbi" Psihomodo popa. Davor Gobac i ekipa osvojili su još dva Porina za album "Ćiribu, ćiriba" za Rock album godine i za Album godine.

Nadalje, po dva Porina dobili su Massimo i Urban & 4. Massimo za aranžman i najbolju mušku vokalnu izvedbu za skladbu "Ispod nekog drugog neba", a Urbanov "Mamut" je kipiće odnio u kategorijama Najbolji album alternativne glazbe te Najbolje likovno oblikovanje.

Prvi Porin dobila je i mlada Sara Rernar za najbolju žensku vokalnu izbedbu, skladbe "Jesen", kojom je i sinoć oduševila publiku.

Najbolju vokalnu suradnju imali su Gretta feat. Gaby za pjesmu "Malena", a najbolji pop album imao je Detour za "A što ak' ja".

Nagradu za najboljeg novog izvođača dobio je Bang, Bang, a za najbolji album klapske i tamburaške glazbe, Porin je dobila klapa Kampaneli Donja Kaštela za "Sva ti duša u me stala", dok su za najbolju jazz izvedbu nagradu odnijela dva izvođača - Borna Šercar's Jazzina Croatica feat. Ernie Watts & Hrvoje Rupić za "New red dwarf" te Davor Križić Experiment za "Echoes of a dream".

Uz ove, nagrade su se dijelile i za životno djelo.Porin 2015
Za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, Porina su dobilo Nikša Gligo i Frano Parać. Posebnu nagradu za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe osvojili su Josipa Lisac, Karlo Metikoš i Ivica Krajač za jedan od najljepših albuma hrvatske glazbene povijesti - "Dnevnik jedne ljubavi".

Sve u svemu, uz odličnu posjećenost, vrhunsku organizaciju i još bolju izvedbu istog, čini se da su Porini uspjeli oduševiti i zahtjevnu splitsku publiku, kojoj ovakvih događaja uistinu nedostaje. Tko zna, možda se vidimo na istom mjestu i iduće godine.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici