Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Urban Dom sportova 2

Urban i njegova četvorka sinoć su održali prvi samostalni koncert u zagrebačkoj Maloj dvorani Doma sportova. Koncert je bio rasprodan nekoliko dana ranije, a mnogi su ga najavljivali kao Urbanov „koncert karijere“.

Uvertira u ono što je najavljivano kao spektakl bile su mlade kantautorice Milica Šerbedžija, kćerka Rade Šerbedžije, i Dunja Ercegović, simpatična mlada Splićanka, umjetničkog imena Lovely Quinces. Iako sjajne, djevojke nisu osobito zainteresirale publiku koja je za vrijeme njihove svirke još tražila svoje mjesto u dvorani.

Oko 21:45 na pozornici su se pojavili Urban i njegova četvorka, otvorivši koncert s Black Tatoo. Sinoćnji koncert u Domu sportova bio je presjek svih faza karijere jednog od najvažnijih glazbenika u Hrvatskoj. Publika je imala priliku čuti izvedbe hitova iz rane Urbanove faze s Lauferima, preko antologijskih albuma Otrovna kiša i Žena dijete pa sve do posljednjih diskografskih izdanja, zaključno s najnovijim albumom, Mamut.

Urban Dom sportova 6

Dojam spektakla je, na žalost, bio pomalo narušen radi lošeg osvjetljenja, koje je bilo suviše mračno, a osobito radi zaista slabog ozvučenja. Ako niste bili u prvih desetak redova, gotovo da se moglo čuti o čemu pričaju ljudi oko vas pa je nekako izostao efekt emotivne sinergije između publike i Urbana. Dobro raspoloženi Urban se istinski trudio postići vezu s publikom, pričajući između pjesama, no, na žalost, jako se teško moglo razabrati što zapravo govori.

Iako, dečki su svirali fantastično, a na video zidu su se vrtili kratki filmovi i spotovi koji su pratili određene pjesme i davali cjeloviti koncept sinoćnjem koncertu.

Posebne gošće, koje su Urbanovoj glazbi dale osobit začin, bile su fantastične Mozartine, s kojima je prije nekoliko godina već surađivao na pjesmi "Glas jeka", a osim nje, zajedno su izveli još dvije pjesme iz različitih faza Urbanove karijere – Svijet za nas i Priđi mi bliže. Osim njih, kao gost iznenađenja, pojavio se i Gibonni u ulozi basista.

Urban Dom sportova 12

Mnogi su hit Moja voda, koju je publika pjevala u glas, očekivali na bisu, ali Urban & 4 su je odsvirali već u prvoj polovici koncerta. Nakon nje su uslijedile redom stvarčine koje su definitivno podigle atmosferu: Svijet za nas, zajedno s Mozartinama i Nebo.

Veću euforiju među publikom su proizvele pjesme Mjesto za mene, Kasno je za ljubav, Astronaut i Mala truba kao zadnja stvar s regularne setliste.

Sinoćnji koncert, ponajviše iz tehničkih razloga nažalost nije dosegao razinu spektakla. Atmosfera je bila nešto lošija od očekivane, no usprkos tome, Urban & 4 su fantastičnom svirkom, prepunom dvoranom i zavidnim opusom pokazali koliko je njihova glazba narasla.

Urban_Dom_sportova_1.jpg Urban_Dom_sportova_10.jpg Urban_Dom_sportova_11.jpg

Urban_Dom_sportova_12.jpg Urban_Dom_sportova_13.jpg Urban_Dom_sportova_14.jpg

Urban_Dom_sportova_15.jpg Urban_Dom_sportova_2.jpg Urban_Dom_sportova_3.jpg

Urban_Dom_sportova_4.jpg Urban_Dom_sportova_5.jpg Urban_Dom_sportova_6.jpg

Urban_Dom_sportova_7.jpg Urban_Dom_sportova_8.jpg Urban_Dom_sportova_9.jpg