Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PA220073.jpg

Seala sam volio slušati još kao tinejdžer. Njegove balade djelovale su na mene iscjeliteljski, a glas me punio pozitivnom energijom. Kada sam prije godinu, dvije propustio njegov koncert na Ljetnoj pozornici u Opatiji, bio je to propust koji si nisam mogao oprostiti, kao što si nikada neću oprostiti Pearl Jam ove godine u Domu sportova.

Prilika za iskupljenje stigla je prije dva mjeseca kada su krenule najave za Sealov koncert u K.C. „Dražen Petrović“. Ono što sam toga trena znao jest da ću te večeri biti tamo bez obzira na sve. Ispočetka se nije znalo tko će nastupiti prije Seala, ali kasniji odabir organizatora da nas prije Seala ugrije Natali Dizdar bio je pun pogodak.

 
PA220008.jpg

Svoj nastup Natali je započela točno u 20.00 sati kako je bilo i predviđeno. Izvela je dobro znani repertoar sa svog debi albuma izdanog sredinom prošle godine. Publika ju je izvrsno prihvatila što je bilo i sasvim razumljivo, budući da je Natali na pozornici naprosto blistala. Nastup koji je trajao tridesetak minuta zaključila je svojim velikim hitom Ne daj u kojem je pokazala svu raskoš i snagu svog glasa, a za što joj je publika velikim i gotovo euforičnim pljeskom na najbolji mogući način zahvalila. Što reći osim, Natali prava si!!

Na Seala se čekalo više od trideset minuta, a stojeći pred stageom s društvom koje je bilo dva metra iza mene, tih tridesetak minuta se činilo kao prava vječnost.

PA220044.jpg

Kada je atmosfera bila na svom vrhuncu, a nestrpljivost neizdrživa, na stage se popela ekipa muzičara predvođena Sealom, priredila svoje instrumente i furiozno otvorila koncert pjesmom The Beginning. Publika je ludovala, a ništa manje raspoložena nije bila ni kada su uslijedile Killer ili My Vision.

Da atmosfera bude još bolja, a publika još raspoloženija, Seal se pobrinuo svojom neposrednošću i jednostavnošću, pa nam je tako ispričao anegdotu iz svoje ranojutarnje tjelovježbe po Zagrebu, prisjetio se koncerta u Opatiji te pohvalio kako Hrvatska ima stvarno krasne djevojke, tj. ljude.

PA220060.jpg

U regularnom dijelu koncerta publika je najbolje reagirala na izvrsnu Love"s Devine koja je izvedena u akustičnoj verziji jednako kao i Just Like You Said i Whirlpool. Seal je prije Love"s Devine da uputu da bi svi trebali pjevati na tu skladbu, bez obzira znaju li riječi ili ne. Ako ne znate riječi, pjevajte bilo što. Pjevajte riječi koje vam prve padnu na pamet, nije bitno, jer ćemo svi zajedno krasno zvučati - rekao je Seal. I stvarno je tako bilo.

Koncert je zaključio s eksplozivnom izvedbom velikog hita Crazy. Nakon kraće stanke, Seal se vratio na pozornicu i s izvrsnim bendom, u kojem je pažnju najviše plijenila basistica, izveo još tri skladbe. Bis je otvorio s Kiss From A Rose, nastavio s Futured Love Paradise i zaključio s Get It Together.

PA220074.jpg

Uz nekolicinu sitnih nedostataka i tehničkih problema koje ćemo zanemariti, koncert je odrađen besprijekorno i profesionalno, a Seal je ostavio najbolji mogući dojam kao srdačna, otvorena i, kako sam već naglasio, jednostavna osoba.

Držat ćemo ga za riječ i očekivati da nam dođe predstaviti novi album kada ga objavi i krene promovirati po svijetu.

Setlista:
The Beggining
Killer
My Vision
Just Like You Said
Whirlpool
Where There"s Gold
Human Being
Waiting For You
Love"s Devine
Bring It On
Crazy
Bis:
Kiss From A Rose
Future Love Paradise
Get It Together


Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture