Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Stresni način života današnju mladež nagnao je da već s 20-ak godina  gutaju tablete, odlaze psihijatru ili se prepuštaju porocima, no nakon sinoćnjeg sjajnog koncerta Brkova sve te kvazi anti-stres terapije padaju u vodu. Kao što im i stilsko usmjerenje nalaže zagrebački punk-folk-wellness-spa sastav okupljene (tisuću i plus) ljude riješio je negativne energije pruživši im maksimalno stimulirajući wellness-spa učinak kojim se gubilo i po nekoliko kilograma.

Potez da se promocija novog, trećeg studijskog albuma 'Balkanski esperanto' održi na otvorenom pokazao se punim pogotkom jer u suprotnom konzumiranje ove iskrene mačo muzike bilo bi nehumano u zatvorenom prostoru.
Sparnog dana 16. lipnja u dvorištu Jedinstva Brkovi su umalo zapalili travu savskog nasipa koliko im je nastup bio užaren. U nekoliko godina koliko ih pratim nikad nisu razočarali, no ovaj koncert u intimnoj, energičnoj i ujedno opuštenoj atmosferi pred vjernim fanovima, definitivno je najbolji dosad!

Brkovi

Nekome će to možda biti prošlogodišnji nastup u Boogaloou, no moja 'truerska' crta u meni duboko govori da je ovo bio istinski trenutak pobjede progresivnog folka, heavy metal turbo folka, kako hoćete, kod Brkova tako i nema granica među žanrovima.
Brkovi su konačno nastupili u punom i pravom sastavu, klasičnijem od Mk II postave Deep Purplea. Razlog tome bio je povratak bubnjara Šarca zbog kojeg se osjetila posebna energija na pozornici.
A kakvi jesu, puni iznenađenja, Shamso, Tomac, Prasac, Žorž i Šarac priredili su nekoliko iznenađenja za vrijeme izvođenja pjesama.

Brkovi

Koncert su otvorili s himnom 'Brkovi' nakon čega se ubrzo na pozornici pridružio osebujni muški striper u najboljim godinama (pod imenom Milivoj?) koji je publiku dobrim dijelom koncerta zabavljao na šipki izvodeći akrobacije u sado-mazo kostimu.
Publika je od samog početka eksplozivno reagirala na svaku pjesmu, urlajući svaki stih dok se u prvim redovima u šutki vodila borba za goli život. Pjesme s novog albuma sjajno su prihvaćene što je i bilo vidljivo kad je krenulo ludilo na 'Znanac', a pogotovo na 'Kurvo prokleta'.
Kad bih spominjao set-listu lakše bi mi bilo reći koje pjesme nisu izvodili jer su odsvirali gotovo sve svoje pjesma sa tri albuma, čime je koncert u Jedinstvu bio najduži dosad, u trajanju od dva sata!

Brkovi  

Poznato je da iz osobnih razloga više ne izvode 'Hrvat iz Gosipića', a 'Ti nisi kriva' jednostavno se ne smije izvoditi bez Ane Sekso, dok je možda tek pokoja pjesma bila izostavljena.
A dok su redali uspješnice 'Nisam ja za tebe', Bolje da sam frendovima pio rujno vino', 'Neću da idem u disko skup' masa je jednostavno podivljala, a na 'Toleranciji' se pridružio Ante Cash ( iz 'Moja cikla' dana) koji je odrepao 'đigaru na pank bit'.
Dobri samaritanci kakvi jesu Brkovi i ovoga puta pružili mladim i neafirmiranim kantautorima da pred publikom većom od 10 ljudi pokažu svoj talent. I ni ovoga puta nisu pogriješili. Dvije pjesme 'Stevo Čokrlić' i 'Moj Diname ti si u bananici' izveo je osebujni Ognjen Bašić AKA Čudnoređe, izmamivši osmijeh na licima publike svojim suptilnim humorom i iskrenim šarmom.

Brkovi  

Atmosfera nakon kratkog 'intermezza' ponovno se zakuhala posebno kad su u cijelosti i dijelomično izveli harmonikaške stvari 'Skupe bombonijere' i 'Cvijetalo je meni cvijeće', dok je apsolutni kaos nastao na ultimativnom hitu Bane Bojanića 'Samo pijan mogu'!
Izvevši 'Sad je kraj' Brkovi su dali do znanja da je punkfolk manifestaciji kraj jer državna vlast ne dopušta mladima da se zabavljaju nakon 23 sata, no kako i sami vele 'državnom se aparatu u čarapu seru!'
Pregazivši rok od pola sata Brkovi su opleli još jednom 'Kurvo prokleta', a konačno usijanje priredili su s 'Balkanski žigolo', dok su zadnji atomi snage na ovom iscrpljujućem i emotivnom koncertu ostavljeni na 'Vjetrovi tuge'.
Tko nije bio u dvorištu Jedinstva, nije došao i može mu biti žao.
Brkovi gore, brkovi dole, brkovi su da se vole!