Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Svjetska soul i r&b ikona Seal, po četvrti put je sinoć stigao u Hrvatsku. Iako je koncert bio najavljen za 21h oko dvije i pol tisuće obožavatelja u Areni mirno je čekalo početak još jednog spektakla. Nakon Klape Sveti Florijan iz Žrnovnice kao predgrupe, u 22h na pozornicu je izašao Seal popraćen glasnim pljeskom, vrištanjem te uzdasima obožavatelja.

Koncert je otvorio pjesmom If I'm any closer s novog albuma Commitment kojeg i promovira na ovoj turneji The Commitment Tour 2011.

seal

Osvajač Grammyja i jedan od najpoznatijih britanskih pjevača svojim je novim pjesmama, starim hitovima, ali i obradama hitova svojih kolega oduševio publiku.
Već četvrtom pjesmom Killer s albuma Seal iz 1991. izazvao je strašne reakcije i oduševljenje u publici.

Između pjesama komunicirao je s publikom i rekao kako se uvijek rado vraća u Hrvatsku. Mnogo je čitao na internetu o Hrvatskoj, Puli posebno, a naučio je i nekoliko hrvatskih riječi među kojima je i Tuljan, značenje njegovog imena.

seal

Barem djelić svake pjesme posvetio je nekoj djevojci u publici. Pjevao je prodorno gledajući je u oči. Obožavateljice su bile u transu, posebice prvi redovi do kojih se sagnuo i rukovao s njima.

Vrhunac koncerta izazvao je hit Crazy također s albuma Seal iz 1991. koja je ujedno bila i posljednja pjesma glavnog dijela koncerta.

Nakon više od sata i pol odličnog ritma, plesa i pjevanja bio je kraj, ali na svega nekoliko minuta te se vratio na bis. Otpjevao je još pjesme Amazing s albuma System iz 2007., te Secret i Silence s posljednjeg sedmog albuma.

seal

Prije početka pretposljednje pjesme Secret na pozornicu je iz publike podignuo djevojčicu Ružu, posjeo je, poljubio u čelo i tu pjesmu posvetio samo njoj. Iako je još vrlo mlada, možda i nesvjesna svega što se događalo to je bilo „njenih 5 minuta“ koje će joj vjerojatno zauvijek ostati u sjećanju.

A svima koji sinoć nisu bili u pulskoj Areni neka bude žao jer ne znaju što su propustili.


Setlista:

If I'm Any Closer
Loaded
The Beginning
Killer
It's a Man's, Man's, Man's World
Weight of My Mistakes
I Can't Stand the Rain
Soul Medley
Love's Divine
The Way I Lie
My Vision
The Right Life
Dreaming in Metaphors
Kiss from a Rose
Crazy
Re-intro
Amazing
Secret
Silence