Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/04/bloodbound/bloodbound%20interview%202.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/04/bloodbound/bloodbound%20interview%202m.jpg, Bloodbound intervju, Left} Uz izniman show koji sam iskusio, tog dana mi se pružila i jedinstvena prilika intervjuiranja svih zvijezda večeri. Uz Hammerfall (čiji će intervju također uslijediti) imao sam prilike izmijeniti i par riječi sa braćom Olsson iz Bloodbounda te sa Joakimom Brodenom iz Sabatona (čiji intervju objavljujmo odmah nakon ovoga).

Evo nas sa članovima benda Bloodbound, Thomasom i Erikom, koji su nam napravili odličan uvod u današnji show te im prije svega zahvaljujem na tome.
Pozdrav svim čitateljima SG-a

Prvo bi se htio osvrnuti na vaše ime Bloodbound koji mnogi vežu uz Hammerfall. Koja je priča iza toga? Da li se radi o slučajnosti ili?
Pa da, svjesni smo da mnogi vežu naše ime uz Hammerfallovu pjesmu Bloodbound ali radi se upravo o svojevrsnoj slučajnosti. Mi kao članovi benda smo sjeli i raspravljali o potencijalnim imenima za bend koji smo namjeravali osnovati i da definitivno u nazivu treba upotrijebiti riječ blood (krv), tipa Blood Brothers ili nešto slično jer smo Erik i ja braća, ali nam nije sjelo, pa smo iza prefiksa blood isprobavali mnoge riječi i nekako nam se najbolje vidjela riječ bound, Fredrikovom zaslugom (klavijaturist). I ako pogledate naš logo benda , jako je simetričan koji upućuje na tu vezu. Kasnije smo shvatili da i Hammerfall ima istoimenu pjesmu ali smo svejedno odlučili zadržati ime.

Sad bi se malo osvrnuo na vaš početak. U odnosu na mnoge druge danas poznate bendove, vi ste imali dosta lagan start, niste se mučili godinama da nešto izdate, da vas prihvate i da stvorite bazu fanova. Kod vas je to sve išlo poprilično brzo.
Pa da, istina. Iako smo dosta dugo stvarali naš prvi album Nosferatu, jer smo tražili pjevača, i kad smo ga napokon našli u Urbanu Breedu, njegov proces izlaženja iz bivšeg benda je trajao dosta dugo. I kad smo napokon uspjeli snimiti prvi demo sa tri pjesme, odmah smo dobili nekoliko dobrih ponuda od poznatih izdavačkih kuća, pa smo imali dosta veliki izbor. To je stvarno bilo iznenađujuće ali i dobro za nas.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/04/bloodbound/bloodbound%20interview%201.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/04/bloodbound/bloodbound%20interview%201m.jpg, Bloodbound intervju, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Postoji i jedna kontroverza vezana uz vas. Corpsepainting. Taj vizualni stil obično vežemo uz black metal bendove, a i moram priznati da sam bio pomalo iznenađen što ste danas nastupili bez corpsepaintinga.
Pa da, to je ustvari bila moja ideja (Thomas) kada smo radili fotosnimanje za prvi album.

Dakle htjeli ste pokazati da to nije ekskluziva black metal bendova?
Jesmo, ali smo se i htjeli istaknuti jer se radilo o klasičnom heavy/power metal albumu. Stoga smo htjeli pokušati nešto novo i drukčije. Imali smo šminkericu koja je na nama isprobavala razne varijacije corpsepaintinga. I ispočetka smo sve žive svirke radili sa corpsepaintingom, ali dosta smiješno je bilo kad bi se naš bubnjar Pelle ozojio i žestoko headbangao, kosa bi mu se doslovce zalijepila za lice. Pa je sve ćešće pitao da li se baš moramo našminkati, pa smo odustali od toga. Ali u svakom slučaju to je bilo interesantno razdoblje za bend.

Definitivno interesantno razdoblje, jer moj prvi susret sa Bloodboundom je bio vizualan i odmah sam pomislio, kvragu, još jedan black metal bend. Ali me je prijatelj uvjerio da vas poslušam i bio sam iznenađen što čujem.
Da, mnogo ljudi se iznenadilo sa našom muzikom i komentari mnogih black metal fanova je bio da nebi smjeli nositi corpsepainting jer je to ekskluziva black metal bendova, a opet s druge strane su mnogi power metal fanovi tražili da opet stavimo corpsepaint. Tako da je bilo mnogo kontroverzi oko toga.

Bez obzira na to, vidim da ovdje u Hrvatskoj imate veliku bazu fanova, makar smo mala zemlja.
Da, i nas je začudio odaziv fanova. Također smo svirali i u Poljskoj sa Sabatonom gdje smo bili odlično prihvaćeni, i onda smo došli ovdje i bilo je jednako.

Hvala vam puno na na vašem vremenu i nadam se da ćemo vas ponovno vidjeti u Hrvatskoj
Hvala i vama, veliki pozdrav hrvatskim fanovima i vidjet ćemo se opet.