Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/01/britney/britney1.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/01/britney/britney1m.jpg, Britney Spears, Left} O njoj se govori gotovo čitavu godinu, i to ponajviše zbog njezinih privatnih problema. Od kad je doživjela debakl na prvom javnom predstavljanju nakon šokantnog brijanja glave (onom na dodjeli MTV Awards) Britney Spears pokušavala se izvući iz finacijskih, emotivnih i poslovnih problema. Njezin prethodni album Blackout kritičari su prozvali njenim najboljim dosad, ali s obzirom da ga nije promovirala, pao je u zaborav. No, Britney se uspjela izdići iz te situacije..... Pod tatinom njegom, koji kontrolira i njezine finacije i koji joj je pomogao da stane na svoje noge, strpljivo je i marljivo radila na novom albumu i isplatilo joj se.

Njen singl Womanizer postigao je rekordni uspjeh na Billboardu i postao njezin drugi broj 1 u karijeri nakon pjesme Baby One More Time. Na svoj 27. rođendan, Britney si nije mogla poželjeti bolji poklon. Objavila je svoj šesti studijski album Circus koji se našao na vrhu Billboarda, a i najavila svoju novu turneju za 2009. Upravo o novom materijalu u nastavku nam govori i sama Britney.


Možeš li nam za početak reći nešto o svom novom albumu?
Na ovom albumu radim jako dugo, oko godinu dana i jako sam uzbuđena zbog toga što sam ga konačno izdala. Vrijeme je savršeno, taman oko mog rođendana. Ne mogu dočekati da ga podijelim sa svojim fanovima.


{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/01/britney/britney2.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/01/britney/britney2m.jpg, Britney Spears, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Kakav je osjećaj bio nakon svega osvojiti tri MTV Video Music Awards ove godine?
Ići na VMA svake godine je uzbudljivo, jer to je jedna od najzabavnijih dodjela nagrada. I svakako najviše kul. Na kraju se svi najviše zabave. Nikad nisam osvojila VMA, pa tako nisam ništa očekivala. Pa kad sam osvojila čak tri nagrade, bila sam jako, jako iznenađena. Bila sam toliko uzbuđena da sam bila u šoku.

Pjesma Womanizer postigla je rekord Billboarda jer se u samo jednom tjednu uspjela za čak 95 mjesta prema naprijed i dospijela do vrha liste. To naime nije uspjelo niti jednom izvođaču dosad. O čemu govori singl Womanizer?
Pjesma je u osnovi o tipu koji ima nekoliko žena i ne može si pomoći. On je jednostavno ženskar i nema problema s tim. U spotu koji sam snimila za tu pjesmu glumim hrpu različitih djevojaka, ali to je samo jedna djevojka koja glumi više likova. On ne shvaća da je to ista djevojka. To je kul pjesma, sviđa mi se jer daje poticaj djevojkama da budu svoje i ne prihvaćaju to što im rade muškarci. Neka bude jasna njihova pozicija.


{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/01/britney/britney3.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/01/britney/britney3m.jpg, Britney Spears, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Tko je smislio koncept spota?
Ja, jer sam htjela glumiti što više različitih likova. Volim snimati spotove u kojima mogu mijenjati izgled. A i volim Josepha Khana, mog omiljenog redatelja. On je radio neke moje najdraže spotove, pa tako sve što on radi, ja se odmah predbilježim.

Novi album zove se Circus po jednoj od pjesama. Zašto baš po toj pjesmi i zašto baš Circus?
Glavna pjesma na albumu, ona koju jako, jako volim zove se Circus i zato sam htjela da tema cijelog albuma bude takva. Pjesma govori o meni kao zabavljačici, o tome što radim i što donosim u show, što je u osnovi poput cirkusa. Donosim kostime i zabavu, teatralne stvari kojima se ljudi dive, stvari koje na pozornici pričaju priču i navode ljude na to da žele još. Na mojim koncertima neće biti slonova, ali u neku ruku osjećaj je isti kao da ste u cirkusu – sjedite na rubu sjedala, uvijek želite znati što će se sljedeće dogoditi i nikad vam nije dosadno. To je osjećaj koji želim na svom koncertu.

Kada bi usporedila Blackout i Circus, što bi rekla?
Circus je manje mračan od Blackouta, lakši je. Puno pjesama koje sam tada snimala odražavale su moj prolazak kroz mračnu životnu fazu, ali ono što je jako zanimljivo jest da s tim materijalom nisam išla na turneju. Stoga ću neke od tih pjesama izvoditi na ovoj turneji. Uzbuđena sam jer će biti toliko novog materijala. Uzbuđena sam, ali to su dvije posve drugačije vibre – novi album je veseliji i više pop od Blackouta. Blackout je mračniji, riskantniji i urbaniji.


{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/01/britney/britney4.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/01/britney/britney4m.jpg, Britney Spears, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Kako je izgledao proces snimanja?
Snimanje je bilo kul zato jer sam sama napisala dosta pjesama. U početku sam zaista imala veliku ulogu u svemu tome, i bilo je jako zabavno. Nakon toga sam eksperimentirala s raznim pop producentima s kojima sam i ranije surađivala na svojim albumima. Otišla sam na sam početak posla, vratila sam se old schoolu, što je bilo jako zabavno."

Koje su ti najdraže pjesme na albumu?
Jako volim Mannequin, to je zabavna pjesma. U osnovi, pjesma govori o tome kako je biti u vezi pa tu vezu prekinuti i nikada više ne biti s istom osobom. U pjesmi se ne kaže što je on to učinio, ali jasno je da je napravio nešto zbog čega ju je povrijedio, pa emocionalno pjesma odlazi na tu razinu i to se može osjetiti. Pjesma je duboka i kul.

Razgovor sa Britney Spears emitiran je u programu ARC Top 40 u ponedjeljak 5. siječnja (od 20.00 do 22.30), u eteru 2. programa Hrvatskog radija.