Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/09/jj2.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/09/jj2m.jpg, Janet Jackson, Left} Nakon albuma Damita Jo, Janet Jackson vraća se na scenu s novim albumom Discipline. Najavni singl istoga kritičari su već proglasili klupskom himnom. Ovo je ekskluzivni intervju snimljen s Janet u noći dodjele Grammyja krajem veljače, a emitiran je u programu T-Com Top 40, koji svakoga ponedjeljka objavljuje službenu listu stranih singlova za Hrvatsku - Airplay Radio Chart.Kako gledaš na svoj novi album i što on znači za tebe?
To sam klasična ja, samo s modernim pečatom. Nosi ime Discipline i izašao je 26.veljače. Obožavam ovaj album, a i mnogima se sviđa. Discipline ima mnogo različitih značenja za mene. Naravno, u smislu pjesama, u smislu albuma, ali i u smislu discipline koju imam za svoj posao, činjenica da sam tako dugo ustrajala. Kad sam imala samo dvije godine moja su braća već bila poznata, tako da sam tad vidjela što znači predanost i rad. Vidjela sam gdje te disciplina može dovesti već u toj dobi.


Što nam možeš reći o singlu Feedback?
To je pjesma koju je napisao Rodney Jerkins i zapravo je metaforična. Važna mi je, senzualna je i pomalo seksi. Govori o tome kako ona želi više od njega i što joj on više daje, to više osjeća taj Feedback kod nje. Neće se bojati odvesti ju više.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/09/jj1.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/09/jj1m.jpg, Janet Jackson, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)

Kako je izgledala suradnja sa Ne-Yom?
Zapravo, Ne-Yo i ja se nismo našli u studiju, zapravo se gotovo s nijednim od producenata nisam vidjela, osim naravno s Jermainom. I kratko s Rodneyem. No, Ne-Yo je producirao neke pjesme na novom albumu i napisao melodije koje je kasnije producirao Jermain...Can"t Be Good, Discipline, Rock With You. Za njih je Ne-Yo napisao melodiju koju je poslije producirao Jermain.


Kakav je tvoj odnos sa životnim i poslovnim partnerom Jermainom Duprijem?
On je moja duša. I baš mi je ovako dobro. To je zapravo sretna okolnost. Raditi s njim je tako lako, ona je jedna smirena osoba. S njime se sve lako dogovoriti. Sjajan je muškarac i dobar je. O svemu možemo razgovarati, bez drama i svađa. I bez zamjeranja.


Kako komentiraš Madonnu, koja će ove godine napuniti 50 godina, a još uvijek radi punom parom.
Ona je definitivno ikona. Dala je puno svijetu. I to se vidi, inače ne bi ušla u Hall Of Fame. I bravo za nju, sretna sam što je ona žena koja zna što želi i radi što želi.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/09/jj.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/09/jjm.jpg, Janet Jackson, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)

Album Thriller napunio je 25 godina, Janet je vokalno sudjelovala i na tom materijalu?
Mnogo ljudi ne zna da sam pjevala back vokale na tom albumu, na pjesmi PWT, imala sam 15 ili 16 godina. Nikad nisam dobila svoju platinastu ploču za to, brat mi ju nikad nije dao. Ljuta sam zbog toga.


Hoće li Janet Jackson s novim albumom Discipline na turneju?
Da, idemo na turneju sredinom ljeta. Bit će to velika svjetska turneja. Idemo u Aziju, u Sjevernu Ameriku, različite dijelove Afrike, Južnoafričku republiku i naravno Europu.