Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Baron 22 pod vodstvom Hrvoje Kreča, izdao je svoj drugi singl koji nije samo podario glazbeni doživljaj već i audiovizualni aspekt u tipu animiranom spota. Za glazbu je zaslužan sam Hrvoje, a tekst je napisao Borna Kezele, dok je pjesma snimljena u studiju Marina Kereše.

Vokale otpjevala je Fani Solomun, bas je svirao Dominik Kavur, bubnjeve Nikola Kekez, klavijature Marin Kereša, saksofon Gordan Perši, trubu Marko Prepelić, trombon Petar repelić, dok je gitaru odsvirao sam Hrvoje koji je je odgovorio na nekoliko pitanja.

Evo, u ovo božićno vrijeme, izašao je i drugi singl kolektiva Baron 22, „My Dearest Loa“. Kako je proteklo snimanje i od kuda naziv pjesme?
Za početak, pjesma je snimljena prošle, 2019., godine u studiju Marina Kereše. Zamolio sam nekoliko varaždinskih glazbenika da mi pomognu u samoj realizaciji pjesme pa se snimanje odvijalo u više navrata.
Ideja za pjesmu 'My Dearest Loa', kao i za pjesmu 'Papa Poison', javila se 2018. godine u vidu voodoo tematike kojom me inspirirao američki glazbenik Dr. John. Također, i ostale pjesme koje će se jednog dana naći na albumu povezivat će sličan sadržaj. U samom nazivu pjesme pojavljuje se „Loa“ koja predstavlja jednog od mnogih duhova voodoo religije.

Za muziku si zaslužan ti, za tekst pjesme Borna Kezele, a za vokal Fani Solomun. Kako je protekla suradnja i možemo li očekivati ponovno isti sastav?
Uvijek se radujem suradnjama koje uključuju različite umjetnike koji svojim izričajima doprinose kvaliteti glazbe. Različite pjesme iziskuju različit pristup pa za sada još uvijek ne mogu sa sigurnošću reći koji će sastav upotpuniti sljedeći glazbeni uradak.

Naravno, osim glazbenog djela, postoji i animirani element na kojem su radili Dora Jovanovska, Mario Štrlek, Ivan Kreč i Damir Kreč, koji nije tipičan za spotove. Ovo je već drugi takav video, može li se reći kako je to od sada tipičan stil Barona 22 i da ćeš tako nastaviti?
Mislim da animirani videospotovi u svakome mogu probuditi djetinjasti duh koji je u meni budan cijelo vrijeme pa mi je želja i u budućnosti upotpunjavati glazbu crtežima koje stvara Damir Kreč, moj tata.

Ovim putem želio bih se zahvaliti svima koji su pridonijeli u ostvarenju ove pjesme i videospota i veselim se nekim budućim suradnjama.