Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ovogodišnje, trinaesto po redu izdanje festivala "Velika rock eksplozija" će se održati 24.9. i 25.9. u zagrebačkim klubovima Hard Place i Boogaloo. Kako to i obično radimo, kroz seriju kraćih intervjua predstavljamo vam sudionike. Sljedeći na redu je našim čitateljima dobro poznati kanautor Zvornimir Varga.

Kako bi predstavili vaš bend čitateljima portala?
Mogu predstaviti samog sebe, jer nemam bend, barem za sada. Napišem neku pjesmu, snimim je eventualno... Do sada se skupilo dosta pjesama pa mogu napraviti i neki koncert. I tako stalno u krug, već zadnjih 10-ak godina.

Koji su bendovi i događaji najviše utjecali na okupljanje i rad grupe?
Kao klinac sam dosta slušao novi val i Beatlese. Skidao sam stare Prljavce, Valjak, Dugme, pa sam naučio 4-5 osnovna akorda. Kasnije sam počeo pisati vlastite pjesme, to je bilo krajem 90-ih. Mislim da u glazbi jedni druge pokrećemo, na nekoj nesvjesnoj razini. Možda odeš na neki koncert ili čuješ neku pjesmu, pa ti se počne svirati. Sve je to na neki način povezano, to je taj utjecaj.

Koliko je važan izgled benda na stageu? Pazite li na svoj imidž?
Nekima je važno, nekima nije. Meni je važno da odsviram svoje, koliko najbolje mogu. Naj su mi draži oni koji ne paze na imidž.

varga

Što mislite o glazbi koja se emitira na domaćim radijskim postajama?
Većina stanica idu na sigurno i puštaju stare hitove jer su te pjesme ljudima u ušima pa im je ugodno. To je neka psihologija više nego glazba. Ali ima urednika koji me nekad baš pogode u srce, to su jako dobri trenuci.

Koji bendovi su vam trenutno interesantni u svijetu i kod nas?
Više volim slušati stare strane bendove, od 60-ih do 90-ih, moram priznat da nisam upoznat s novijim bendovima danas. Što se tiče naše scene, pratim domaće alternativce. Čudnoređe mi je uvijek bio odličan.

Koliko su vam važne glazbene kritike vaših albuma i koncertnih nastupa?
Bez obzira na kritike, uvijek idem dalje.

Što očekujete od Velike rock eksplozije?
Dobru svirku!