Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U ovom intervju, za serijal Glazbenici u doba korone, razgovarala sam s mladom i anbicijoznom ženom koja je pukim slučajem završila na reklami Konzuma o ponašanju u dućanu za vrijeme korone, kojoj, usprkos koroni, nije dosadno. Kako kaže, vježbati se uvijek može, a dosadne filmove možete zamjeniti kazališnim predstavama iz svog doma. Čista pozitiva prati ovaj intervju

U zadnje vrijeme u medijima skoro svaka vijest je povezana s Covidom-19. Pa tako se i nevidljivi neprijatelj uvukao i u glazbeno novinarstvo. Kao glazbenici, kako je tebi sada dok je svijet stao?
Tik prije nego što je baš sve stalo, dogodila se premijera opere „Pepeljuga“ te se trebala održati i Varaždinska premijera no taj lijepi događaj nažalost nismo uspijeli održati zbog novo nastale situacije (no bit će izvedena dogodine). Iskreno na samom početku mi je odgovarao taj odmor i mislim da je kod svih tako slično bilo, no što vrijeme više prolazi to mi sve više fali akademija, predstave, probe, koncerti i jedva čekam da se vrati taj naš svijet za umjetnost u kojem izvodimo i dijelimo naše stvaralaštvo.

Nema više javnih okupljanja, ni javnih nastupa, fali li ti to i planiraš li možda iskoristiti online platformu za objavljivanje nekih glazbenih video uradaka?
Naravno da mi fali jer sam osoba koja je stalno u skitnji od jutra do mraka, stalno stvaram nešto, dogovaram, trčim s probe na probu pa mi taj dio jako jako fali. Što se tiče online platforme, na samom početku imala sam „Koncert od doma“ sa svojim kolegama Gabrielom Hrženjak i Nikolom Garbarom. Uz to napravila sam 2 covera poznatih songova iz mjuzikla, i to mi je cilj za ovaj period, Mjuzikli i koja obrada

Što je s probama? Kako u ovo vrijeme vježbaš i misliš li da se može kvalitetno uvježbavati samostalno u zatvorenim stanovima?
Probe nemam na sreću trenutno nikakve i da ih imam vjerojatno bi ih imala online. Vježbam svakodnevno i iskreno inače vježbam od kuće i mogu vježbati u bilo kakvim uvijetima glas. No kad imate klavir, dobre zvučnike, mali studio kao ja onda vam to sve može biti samo od velike pomoći. Mislim da se sve može kad se hoće pa tako i vježbati samostalo u zatvorenom!

Irma Dragičević

Sudjelovala si u reklami za Konzum, koja promiče odgovorno ponašanje prilikom kupnje, kako je došlo do toga? I Kako ste to snimali?
Prije par mjeseci sam bila pozvana na jedan casting gdje sam trebala tumačit glavnu ulogu no karakterom i izgledom sam bolje odgovarala drugom liku za manju ulogu. Tako se to nekako spontano dogodilo da je moja scena postala GIF te u ova čudna vremena postala kako kaže moj prijatelj simbol „Gospođe koja drži razmak“. Hahaha .Na kraju vidite da je ispalo odlično makar je sporedna uloga. I uvijek se sjetite riječi da NI JEDNA ULOGA NIJE MALA AKO JE DOBRO TUMAČENA ( u kojem god smislu) mi je dosta koristimo u operama i kazalištu.

Misliš li kako novonastala situacija ima dugotrajni loši utjecaj na glazbenu scenu ili će se nadamo se nakon ljeta sve vratiti u normalu i neće se uopće osjetiti nedostatak?
Sigurna sam da će ostaviti negativne posljedice na glazbenu scenu, u kojoj količini to zbilja neznam jer nitko nam ne može reći koliko će to dugo trajati. No pozitivno je to da se svi odjednom uključuju u online promocije, koncerte i nekako nam je sve dostupno jer smo svi u istoj koži. No koliko će to sve ostaviti traga, nitko ne može točno reći.

Pošto sada svi imamo malo više vremena, imaš li neke nove albume koje bi predložila glazbenoj publici?
Ovo je dobro pitanje, prije bih mogla ja vas pitati za nove albume…. Hahah .Šalim se. U ovom razdoblju dosta se bavim klasičnom glazbom i mjuziklima i kako privodim akademiju kraju posvećena sam maksimalno tomu. I ne istražujem previše nove albume, no preporučam svima neku predstavu online – ima ih zbilja bezbroj. Od drame, opere, baleta, komedije, mjuzikla. Sigurna sam Za svakog po nešto ��

I za kraj, možeš slobodno nešto poručiti kolegama glazbenicima i glazbenoj publici.
Dragi kolege glazbenici, umjetnici, draga publiko vjerujem da je ovo neobično vrijeme koje nam je svima došlo naglo podarilo više vremena za još više mašte, nove kreacije, i stvaralaštva. Iskoristite ovo vrijeme za svoju obitelj, razmislite o sebi, vježbajte, svirajte, pjevajte, naučite nešto novo, razmislite o svojem budućem glazbenom putu. Nikad nismo imali dostupnije online stvari kao sada. Radite na svojem talentu da možete to sve pokazati i podariti budućoj publici. A vi draga publiko uživajte u online koncertima i uskoro se vidimo. Irma