Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Glazbenici u doba korone onemogućeni u svojem normalnom radu, kao i svi ostali, tako je i varaždinski glazbenik Neven Stipčić koji je glavni akter dobro nam poznate dramske predstave, Jesus Christ Superstar. Saznate što on ima reći na novonastalu situaciju oko karantene i glazbenika.

Pozdrav, možemo reći kako si pripadnik mlađe generacije glazbenika u Hrvatskoj, kako se snalaziš u ovo krizno doba? Utječe li novonastala situacija na tvoj daljni rad u karijeri ili se snalaziš nekako?
Bok! Da, došla je ova čudna situacija koja je sve nas performere, doslovno preko noći, ostavila bez angažmana. Trenutno pokušavam izvući najbolje iz ove situacije, pa radim nove stvari doma, i konačno sam se posvetio i faksu malo više, haha. Šta će bit nakon ovoga, stvarno ne znam, svatko od nas ima bolju ili goru situaciju u ovom trenutku. Još uvijek se nekako prilagođavam ovome pošto je zbilja sve stalo. Tako da, iskreno ću ti reć, još sam uvijek malo izgubljen, ali nekako će bit. Bitno da se ova zdravstvena situacija riješi na najbolji mogući način i da ostanemo zdravi. Nigdar ni bilo da nekak ni bilo.

Glumio si i u kazališnim mjuziklima, da li dalje nekako imate probe ili je sve stalo kao i ostalo?
Da, zapravo to još uvijek radim, trenutno u Jesus Christ Superstaru gdje igram ulogu Jesusa i ulogu Simona Zealotesa. To je sve stalo, trebali smo imati prvu ovogodišnju predstavu 19.3. i taman su par dana prije objavili da se sve zatvara. Nažalost, otkazano je ukupno 12 predstava u ožujku i travnju. K tome svemu, potres koji je oštetio većinu građevina u užem centru, nažalost je oštetio i ZGK Komedija. Ja se nadam da nije ništa preozbiljno i da ćemo u ovoj kazališnoj sezoni odigrati nekoliko predstava.

3Misliš da hrvatska scena jako pati zbog ovoga ili će se sve nekako dovesti u normalu tokom ljeta kada ima najviše festivala?
Pa mislim da je ovo dosta pogodilo „male“ izvođače koji su na početku i kojima tek treba zalet na scenu. Ja se nadam da neće biti preveliki udarac. Što se tiće festivala, nisam baš najoptimističniji da će biti svi održani, pogotovo In Music koji je krajem lipnja. Međutim, vidjet ćemo. Teško je sad u ovom trenutku davat bilo kakve prognoze.

Koji su tvoji daljni planovi nakon karantene i povratka u normalu?
Plan je vratiti se nastupima i novim pjesmama koje radim sad u ovoj „izolaciji“. Leonardo Kapetanović i ja imamo nekoliko pjesama na kojima radimo pa ćemo vidjeti kak će bit sve to skupa, sa diskografske, ali i financijske strane.

Pošto smo svi doma, imaš li neke nove glazbene preporuke za čitatelje?
Novi album Like Kolorado – Kontura, Bruce Springsteen – Western Stars, i povratak nekim starijim stvarima poput live albuma Davida Bowiea – Reality Tour.

I za kraj, želiš li nešto poručiti kolegama glazbenicima i glazbenoj publici?
Želim poručiti svima. Mislim da je u ovim neobičnim i izvanrednim vremenima jako važno slušati one koji su najkompetentniji za novonastalu situaciju, a to su u prvom redu stručnjaci, znanstvenici i ljudi s iskustvom. Pozitivna stvar cijele ove situacije je ta, što je znanost konačno poprimila prostor u medijima koji je uvijek trebala imati jer bez znanosti i struke, nema ni budućnosti. #ostanitedoma i sve bude kul!