Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Za koncert koji će u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije održati u petak 6.3. u dvorani Lisinski - Zoran Predin priprema nešto što sasvim novo - što još nismo čuli!  S tim u svezi, a i zato što znamo da je Zoran ovih dana jaako zaposlen oko koncerta, napravili smo blic intervju i upitali ga nekoliko pitanja vezanih uz ono što posjetitelji mogu u petak očekivati.

Prvi puta ćemo vas vidjeti ali i čuti u dosta neobičnom izdanju i to onom gdje će te nastupiti zajedno sa Zagrebačkom filharmonijom. Što vama znači ta suradnja i kako gledate na to?
Takva suradnja je veliko priznanje za svakog kantautora, a za mene je dodatna čast, da me je izabrala baš Zagrebaćka Filharmonija. Takav koncert je nagrada, šlag na torti mojih udruženih žanrovskih kariera.

zp

Koliko je potrebno priprema za jedan ovakav koncert koji se ipak dosta razlikuje od svih vaših dosadašnjih?
Krajem prošle godine odabrao sam 16 naslova i poslao ih aranžeru Bruni Urliću u pregled. Našli smo se kod njega u Zagrebu i još jednom prošli program, postavili tonalitet i tempo.
Bruno je do kraja prošle godine postavio aranžmanima temelje, na koje je na kraju Ivo Popeskić zokružio note za pojedine sekcije.

Poznato je da ste blisko surađivali s pokojnim Arsenom Dedićem, ali da ste bili i veliki prijatelji. Što ste naučili od njega i kako je izgledao vaš odnos?
Arsen je bio moj stariji brat, prijatelj i glazbeni mentor. Druženje s njim nije bilo nikad dosadno. Osim o glazbi, od njega sam naučio puno o umjetnosti uopće.
Na zajedničkim mini turnejama i nastupima bio je putujuća škola života. Sretan sam, da sam imao čast biti njegov prijatej.