Intervjui
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Filip Fantoni 1

Zagrebački kantautor Filip Fantoni i njegov bend će u srijedu, 23. listopada u Tvornici kulture predstaviti svoj drugi studijski album, kratkog i jasnog naziva "Filip Fantoni". To je bio povod da porazgovaramo s Filipom i da nam kaže nešto o sebi i najavi koncert.

Pozdrav, Filip! U 90-ima si svirao u grupi Popper, kako si odlučio krenuti u samostalnu karijeru?
Bend je super, zabavnije je biti u bendu nego solo, ali u bendu Popper tad jednostavno je došlo do zasićenja, nismo puno poostigli, a ljudi su odrasli, neki se oženili, neki dobili djecu, neki oboje, ja sam imao neke lagane pjesmice koje nisu bile za band, itd. Uglavnom, super smo si i danas, a ja ih stalno nagovaram da malo zasviramo. Imamo i album koji nikad nije objavljen pa možda i to napravimo, kad basist Saša slozi cover. Hahaha.

Upravo si objavio drugi studijski album “Filip Fantoni”. Koliko dugo si radio na njemu i jesi li zadovoljan završnim proizvodom?
Zadovoljan sam naravno, ali s druge strane album već neko vrijeme čeka izlazak, snimljen je prije skoro 2 godine pa sad s odmakom vidim koje sam stvari mogao napraviti bolje. Imat ću šansu neke stvari isprobati na trećem albumu. Većinu albuma smo snimali uživo. Imali smo dva popodneva, ja sam imao neke pjesme, nisam znao koje ćemo snimiti. Aranžirali smo ih u studiju i odmah snimili one koje su nam najbolje legle, tako da je album snimljen zapravo vrlo brzo.

Filip Fantoni 2

Album je objavio Aquarius Records, jedna od vodećih domaćih diskografskih kuća, koji je poznat po urbanom zvuku. Kako teče ta suradnja i što općenito misliš o domaćoj diskografiji?
Suradnja teče super, mislim da su vrlo profesionalni. Mislim da će kad im se još malo dokažem, još više truda uložiti. A diskografija kao diskografija, ne prodaju se baš albumi danas.

Imaš li glazbene uzore? Tko je najviše utjecao na tvoje stvaralaštvo?
Imam, naravno. Veliki sam fan glazbe. Omiljeni band mi je Queen, ali oni su toliko dobri da nisu mogli utjecati na moje stvaralaštvo, jer između mene kao glazbenika i njih kao muzičara je prostor kao od zemlje do neba. Ali sam s druge strane pokupio jako puno od Noela Gallaghera, Slasha i Richiea Sambore, hahaha. A i od Pipsa.

Tvoja bubnjarka Bruna Matić je nedavno objavila odličan jazz album, a uz to studira u Grazu. Kako uspjevate održavati “vezu na daljinu”? Imate li vremena za probe i koncerte?
S Brunom sviram od 2013., mislim da bi puno više svirali da je ona u Zagrebu. Ali, kako je tako je. Uskoro je gotova pa se nadam da ćemo puno svirati. Inače, odlična je. Ona svira jazz. Ja to baš ne razumijem, ali kužim da je odlična u tome. Bio sam na promociji njenog albuma i nije mi bilo dosadno, čak naprotiv, zabavio sam se i ja, a i moji frendovi. Možda je to neki komercijalniji jazz, koj je za šire mase, hahaha.

FILIP FANTONI PLAKAT B1 585

Imaš promociju albuma u Tvornici Kulture 23.10.,što publika može očekivati?
Možete očekivati energičnu svirku i dobru zabavu te kupiti moj novi album Filip Fantoni po promotivnim cijenama.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici