Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

grettaSredišnja večer Velike rock eksplozije #12 se odžava u klubu Boogaloo, u petak, 27.9. (21 h), a nastupaju Neno Belan i Gretta. Gretta iza sebe ima pet studijskih albuma, brojne uspješne singlove te više od dvadeset spotova. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama). Ove godine slave petnaestu obljetnicu benda, a tom su prigodom objavili kompilaciju "15", kao presjek dosadašnjeg djelovanja. Ususret večerašnjem koncertu odgovorili su na par kratkih pitanja.

Što očekujete od Velike rock eksplozije i što ovaj festival znači za vaš sastav?
Očekujemo odlične koncerte, dobar provod i bar dva mamurluka, a za festival smo posebno vezani jer je nastao kao nastavak na koncerte koje smo pod imenom Rock eksplozija održavali Gatuzo, Dosh Lee i mi u našoj demo fazi pa se na neki način smatramo i osnivačima festivala.

Sjećate li se svoje prve pjesme i prvog koncerta?
Naravno da se sjećamo , još nas demencija nije toliko uzela. Prva pjesma koju smo snimili zvala se „Daj, daj“, a prvi koncert je bio 20.04.2004. u klubu Route 66 prije 15 godina pa ove godine obilježavamo 15-tu godišnjicu benda kompilacijom „Gretta 15“ te serijom koncerata po Hrvatskoj i regiji.



Da sami sebe morate usporediti s jednim bendom, koji bi to bend bio?  
Uff...uspoređivanja su vrlo nezahvalna, a mi volimo misliti da smo jedinstveni u svojoj prosječnosti esencijalne umjetnosti kao takve.

Imate li glazbene uzore?
Puno je glazbenih uzora koje imamo i između puno lijepih stvari koje se događaju u bavljenju glazbom uvijek je užitak kada dijeliš pozornicu sa glazbenim uzorom,  kao što ćemo mi 27.9- u Boogaloou s Nenom Belanom

Koji je najsretniji/najnesretniji događaj u vašoj glazbenoj karijeri?
Najsretniji događaj je kad netko donese cugu na probu, svi se uvijek iskreno razvesele te zavlada ljubav i žamor među članovima grupe, zapodjene se neobavezan razgovor, smijeh na sve strane.... Kad se sve popije, tuga obuzme naša srca, mračne misli počnu prolaziti našim glavama „'ko je koliko popio, on je više, ja manje“, ali sve se opet vraća na početak jednim izletom do tete u dućanu.

Jesu li festivali poput „Velike rock eksplozije“ potrebni našoj sceni?  Što mislite o festivalima čiji je cilj prvenstveno promocija mladih bendova?
Apsolutno su potrebni, pogotovo zbog  edukativnog karaktera na mlade ljude.

Kakvi su vam planovi za budućnost?
Za jesen imamo puno koncerata za odsvirati, veselimo se svakom klubu i gradu. Pripremamo poseban line-up povodom 15 godina benda, bit će puno iznenađenja, a onda nakon toga studio i novi materijal. Ovdje je popis koncerata koji su dogovoreni, a još ih je dosta u planu. Sve informacije o koncertima možete pronaći na našoj FB stranici.

27.09. - Velika rock eksplozija #12, Boogaloo, Zagreb, + Neno Belan & Fiumens
08.11. - A3, Knin
09.11. - Harvester, Gospić
15.11. - Metalac, Čakovec
23.11. - Sax!, Zagreb
29.11. - Guma bar, Zadar
30.11. - Azimut, Šibenik