Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

maxh

Nakon singla “Dajem sve za nas” s prošlogodišnje Šibenske šansone, Max Hozić nastupio je i ove godine na tom omiljenom dalmatinskom festivalu. Max se ove godine u Šibeniku predstavio pjesmom ‘Ti si kraljica’  koju je realizirao isti autorski tim: glazba Darko Bakić, tekst Luca, a aranžman Vedran Baotić. Tom prigodom zamolili smo Maxa da nam odgovori na nekoliko kratkih pitanja.

Nakon odličnih reakcija na prošlogodišnji nastup na Šibenskoj šansoni s pjesmom „Dajem sve za nas“, još je jedan nastup iza tebe i predstavljanje nove pjesme „Ti si kraljica.“ Kakve su reakcije i jesi li zadovoljan?
Šibenska šansona je moja ljubav. Često odlazim na taj divan festival i uživam u kvalitetnoj glazbi, odličnom orkestru i u krasnim druženjima s kolegama. Uvijek mi uljepša kraj ljeta i povratak u Zagreb. Reakcije na pjesmu su odlične. Ljudi reagiraju izvrsno, pa čak i oni koji mi inače uvijek imaju nekakvu kritiku za uputiti. Vidim da je i u radio eteru dosta prisutna, pa vjerujem da je i radijskim urednicima dobro "sjela".

Iza glazbe i stihova novog singla kriju se dečki iz grupe Buđenje. Kako je došlo do vaše suradnje? Planirate li i u budućnosti surađivati s obzirom na to da imate već nekoliko zajedničkih suradnji iza sebe?
Glavni i odgovorni benda Buđenje, Darko Bakić, je napisao glazbu, a gitarist Vedran Baotić je napravio ovaj krasni sanremovski aranžman. Moram spomenuti i Lucu koja je u tekstu iz svoje ženske perspektive dala osvrt na ovu ljubavnu problematiku te joj dala jedan malo pomaknuti pogled. Što se suradnje tiče, ima neka tajna veza, haha, s Darkom Bakićem koja traje preko deset godina, od trenutka kad je on bio glazbeni urednik u Dancing Bearu i glavni je krivac što sam za tu izdavačku kuću objavio svoj prvijenac "Šampioni ljubavi". Od onda konstantno dobro komuniciramo, pa kad je počeo pisati i za druge izvođače, a ne samo za svoj bend Buđenje, smo svu tu lijepu energiju kanalizirali i usmjerili je putem kreativnosti i stvaranja novih pjesama. Zadovoljni smo rezultatima, pa vjerujem da nas čeka još puno lijepih pjesama.  

Na sceni si dugi niz godina, možeš li nam reći koliko se tvoj stvaralački rad promijenio od samih početaka do danas?
Promijenio se puno. Od početka karijere je prošlo kojih 15 godina, od snimanja 1. albuma 10. Od tada je iza mene je puno sati pjevanja s raznim profesorima, seminari, bezbroj koncerata s bendovima, orkestrima, ansamblima, odslušanih bezbroj pjesama raznih izvođača i stilova, kao i puno sati provedenih u studiju. Sve to čini shvaćanje glazbe potpuno drugačijim. Na početku sam isključivo instinktivno pristupao, a sad ipak mogu puno točnije analizirati i pristupati stvaranju.

Kad možemo očekivati novi album? Radiš li na novim materijalima?
Drugi album je gotov, sve pjesme su izabrane. Čeka se samo omot i može na štampanje. Datum objave će definirati izdavač Dancing Bear, a vjerujem da će to biti vrlo brzo. Stalno radim na novim materijalima. Pripremam i kompletno autorske pjesme koje će, jednom kad budem u potpunosti zadovoljan, svakako zaploviti eterom.