Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

2Početkom jeseni, točnije 6. listopada u varaždinskoj Areni Plavi orkestar će održati koncert u sklopu svoje Everblue turneje koja je započela 2017. godine te će publika moći čuti neke od najpoznatijih pjesama koje nas vraćaju u prošlost kao što su – Suada, Bolje biti pijan nego star, Goodbye Teens, Ako su to samo bile laži, Od rođendana do rođendana, Kaja i mnoge druge.

Plavi orkestar je jedan od omiljenih bendova svih generacija predvođen frontmenom Sašom Lošićem i jedan je od onih bendova koji nošen energijom svoje publike svira satima i uživa u svakom koncertu s jednakim entuzijazmom kao da im je prvi. Priliku za doživjeti fantastičan koncert imat će i varaždinska publika! Povodom koncerta, Saša je ulovio vremena da nam odgovori na par kratkih pitanja.

Plavi orkestar stiže 6.10., u Arenu Varaždin, a prošlo je jako dugo vremena od posljednjeg puta.
U Varaždin dolazimo jednom lijepom pričom, a kako nas nije bilo baš jako jako dugo, posebno se radujem nastupu u Varaždinu, divnom gradu.

Kakav je Loša danas, kada pogleda unazad 30 godina, otkako Plavi orkestar žari i pali?
Nije toliko ambiciozan, neke stvari koje su mi prije bile jako bitne da budu uspješne su mi sada potpuno nebitne.
Volim  kad nešto ne moram i kad me se ne pritišće. Volim se igrati pjesmama jer tada nastaju one najbolje.

Trideset godina na sceni nije mala stvar.
Činjenica da smo grupa iz prošlog stoljeća me nimalo ne oduševljava.  Ali priznajem da je zanimljiva pojava da se na svakoj novoj turneji pojavi potpuno nova publika.

Jesu li vas slava i popularnost promijenili?
Plavi orkestar je živio ludo vrijeme, to je bila takva euforija u osamdesetima i devedestima, ali ja iskreno nikada nisam htio biti slavan, ja sam vam ustvari jedan skroz normalan čovjek. Danas možda čak i više nego ikad :)