Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

wp

Najveći Kanadski rock bend 21. stoljeća ,Wolf Parade vraća se u Zagreb. Nakon petogodišnje pauze, prošle godine su izdali svoj četvrti studijski album "Cry,Cry,Cry" koji će predstaviti sutra u klubu Močvara. Povodom povratka na scenu saznali smo što se desilo tijekom pauze, nešto malo o novom albumu i o njihovoj ljubavi prema zagrebačkoj publici.

Što je dovelo do pauziranja benda? Jeste li mislili da ćete se vratiti na scenu?
Mislim da su vrata uvijek bila otvorena za naš povratak. Zamrznuli smo Wolf Parade 2010. godine jer nam je prestalo biti zabavno. Svatko je htio nešto drugačije od turneje, Handsome Furs i Sunset Rubdown su pomalo zauzeli naše vrijeme i tako smo odlučili da bi bilo dobro staviti WP na pauzi.

Kada ste odlučili ponovno okupiti bend?
Godine 2015., ja sam živio u Kaliforniji. Spence i Dan su tijekom svoje turneje došli kod mene i pričali smo o tome kako bi bilo ponovno započeti bend. Nekoliko mjeseca kasnije, otišao sam u Vancouver otok, tamo smo imali trodnevni 'jam session' i to je bilo to.

Kako biste opisali svoj najnoviji album "Cry,Cry,Cry"?
Mislim da je dobar balance toga što čini Wolf Parade Wolf Parade. Progresivni pokreti, malo buke, pop, punk rock...
Nije politički album ali je definitivno je inspiriran događajima 2016-2017. godine.

Kako je pauza utjecala na vašu glazbu?
Svatko je unaprijedio svoje vještine, radeći na različitim projektima i sad bolje sviraju svoje instrumente. Mislim da smo imali vremena razmišljati o osnovnom zvuku benda i pisati pjesme koje želimo svirati uživo.

Na koji način je ovaj album drugačiji od starijih albuma?
Mislim da je više fokusiran od Expo 86. U ovom albumu postoji sreća i fokus koji smo možda izgubili 2010. godine.

Zašto ste izabrali raditi s producentom Johnom Goodmansonom? I kako vam se svidio taj proces?
John je producirao jedan od mojih najdražih bendova Unwound. Raditi s njim je bilo nevjerojatno. On je jako tih i pustio nas je da radimo što smo htjeli. Jedino nas je usmjerio u nekim stvarima kada bi imao jake osjećaje o nekom djelu ili izvedbi. Njegov stil miksanja je dosta fascinantan za gledati... super je brz.

Kakve razlike ste primijetili u "rock sceni" od kad ste se vratili? Koje su neke značajke turneje koje su se promijenile?
Turneje su postale više temeljene na festivale ali zapravo je skoro isto kao prije. Još uvijek se morate povezati s publikom na neki viši nivo tijekom koncerta. "Rock scena" je sada postala samo "Glazbena scena". Žanr je kolapsirao što je (za mene) dobra stvar.

Hoćete li svirati i stare pjesme u srijedu?
Da. Definitivno.

Jeste li uzbuđeni zbog nastupa u Zagrebu? Što vam se najviše dojmilo u Zagrebu?
Obožavam Zagreb. Jedno od mojih najdražih iskustva s turneje bilo je zadnji kad smo ovdje svirali. Pili smo u parku s hrpom obožavatelja sve do izlaska sunca. Bilo je sjajno. Zagreb ima dobru publiku.

Jeste li se sada vratili na scenu, hoćete li ostati?
Da sigurno ostajemo!