Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 59A0270 2

Dobro, ne baš kotrlja. Više polako napreduje kroz močvaru, pustinju i prašumu. A jedan od rijetkih nastupa uživo je večeras u zagrebačkoj Začaranoj Močvari. Za intervju povodom nastupa otkrio nam je koliko su stare pjesme Kensingtona Lime, u kojim sve bendovima svira, što je sve bitno za duhovni fitness, koju glazbu sluša Valentino na Marsotu i kako vam Paul Simon može uljepšati život poslije smrti.

Bok, može jedno kratko predstavljanje za Soundguardian? Tko je Kensington Lima?
Kensington Lima je festival s masu dobrih frendova i bendova koji daju svoj doprinos mojim autorskim pjesmama nastalima u zadnjih desetljeće i pol. Te pjesme zabilježile su brojna kišna popodneva, šašave noći i mamurna jutra od Zagreba preko Rijeke do Splita. I to je, trenutno, najkraći odgovor na pitanje tko je Kensington Lima. Nadam se da će krajem godine konačno svi ti odgovori dobiti i svoje mjesto na albumu, na pravom CD-u s omotom, tekstovima i zahvalama da se priča zaokruži i krene dalje. U nove lineupove, nove priče i pjesme.

Odakle ti ideja za ime? Koliko dugo već sviraš pod ovim imenom?
Ime je poprilično blesavo i ne kotrlja se s jezika kao što sam isprva zamišljao. Ali je zato dovoljno široko da u njega upišete svoje značenje kad ga čujete. Ne zvuči li, uostalom, i Fleetwood Mac malo glupasto? No, kad se sjetite svih tih sjajnih pjesama, odjednom vam te dvije riječi zazvuče poput šifre za drugu dimenziju.

Prvi put nastupaš na Začaranoj Močvari? Kako je došlo do nastupa?
Do nastupa je došlo na poziv voditeljice službe Začarane Močvare, vrijedne i predane Nine Romić. Ona, osim što radi odlične pjesme, brine o ovoj našoj maloj začaranoj močvari, njenim perunikama i preslicama i trudi se da im nikad ne fali ni Sunca ni Vode.

Kako bi opisao svoju glazbu? Otkud crpiš inspiraciju i kakve asocijacije želiš da slušatelji imaju kad čuju tvoju glazbu?
Ovo što radim zapravo je moj duhovni fitness i mentalna joga. S obzirom da imam posao s radnim vremenom i obavezama, Kensington Lima mogu nazvati bijegom, putovanjem i odmorom. Iste asocijacije želim i slušateljima. S uključenim doručkom.

Jesi li dočekao svoju favorite song? Koja bi to bila na današnji dan?
Jesam, ali, srećom, svakog dana dočekujem novu! Vašim čitateljima danas toplo preporučam album Paula Simona „So beautiful or so what“ i, konkretno, pjesmu „Afterlife“. Saznat ćete kako izgleda flertanje u redu pred vratima Svetog Petra, a usput i odgovor na sva pitanja koja tražimo u životu.

Sviraš u nekoliko bendova istovremeno. Možeš li navesti neke? Koji se može nazvati glavnim projektom, a koji side projektom.
To su, dakle, Valentino Bošković, Beatles Revival Band, Buđenje i jedan novi projekt Aljoše Šerića. Recimo da su to sve side projekti koji zajedno čine jedan glavni projekt, a to je prepuštanje i uživanje.

Jedan si od članova svemirski popularnog Valentina Boškovića. Ima li šanse da ga dovedeš na nastup u Začaranu Močvaru?
Valentino taj dan ima zakazano redovno održavanje solarnih LP ploča na svom roketomobilu, tako da šalje pozdrave i očekuje vas na Vidovoj gori 2046.!

Jesu li na Marsu čuli za Beatlese ili samo Valentina slušaju?
Mi na Zemlji imamo priliku slušati glazbu nastalu u posljednjih stotinjak godina, otkad su izumljeni uređaji za snimanje i reprodukciju. Srećom, marsovski tehničari tona i glazbeni producenti posebnim su mikrofonima zabilježili svu glazbu sa Zemlje u posljednjih sto tisuća godina, još otkad smo napustili majku Afriku. Možete onda zamisliti tu fonoteku i čime se bavi Valentino kad ne održava solarne panele...