Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

eot

EoT je karlovački alter punk rock metal bend nastao 2015. godine. EoT je u vrlo kratkom vremenu u postavi: Maja Kolarić (vokal/bass gitara), Boris Kolarić (gitara/vokali Goran Glavač (bubnjevi/vokalbrojnim energičnim nastupima diljem regije stekao naklonost publike. U siječnju 2017. godine bend izdaje prvi album za nezavisnu diskografsku kuću Spona pod nazivom "Defibrilacija", a kao finalisti nastupaju ovog četvrtka, 19.10. u posljednoj finalnoj večeri Karlovačko RockOffa. Njihovo predstavljanje donosimo u nastavku.

Zašto ste se prijavili na Karlovačko RockOff?
Maja: Iskorištavamo svaku moguću priliku za svirku tako da je prijava bila logičan slijed događaja
Boris: Prijavili smo se iz jednostavnog razloga, pohlepa!

Što biste preporučili drugim bendovima i ostalim glazbenicima koji razmišljaju o prijavi na RockOff i nisu sigurni kako se najbolje predstaviti?
Maja: Ako vam je đir, prijavite se i budite svoji, ili budite netko drugi, svakome po preferencijama.
Boris: Budite ono što jeste, nema veće reprezentativnosti benda od toga! Naravno, podrazumijeva se da je muzički dio te priče na mjestu!

Kako ste odabrali koju pjesmu ćete poslati na prijavu za RockOff?
Maja: Naše pjesme govore o svakodnevnim situacijama u kojima se svi mogu naći. Nema previše filozofije, svaka pjesma ide drito u glavu. Tako smo izabrali 'Nepravdu' jer je svevremenska i svatko se može naći u njoj. Ako barem jedna osoba dođe doma poslije našeg koncerta i u glavi vrti „nepravda me ubija, proklet je svijet na mojim leđima, sad znam što dijeli zvijer od čovjeka, ovo slomljeno srce na tvojim rukama“ jer mu/joj je danas šef rekao da će skidat postotak sa plaće, jer nečiji sinovi ili kćeri ne mogu dobiti posao zbog nepotizma, jer je netko ostao bez voljene osobe, jer netko traži smisao u bilo čemu općenito, mi smo tu da im prenesemo kako nisu sami i nikada ne treba odustati.
Boris: Demokratskom većinom!

Što očekujete od RockOffa?
Maja: Zabavu i besplatnu cugu.
Boris: Očekujemo super svirku i ugodno druženje s ostalim kolegama!

Opišite vaš bend ukratko?
Maja: Mi smo EoT, alternativni punk rock metal bend iz Karlovca. Bend čine tri člana Boris Kolarić – gitara, vokal, Maja Kolarić – bas, vokal i Goran Glavač – bubanj, vokal. Pobjednici smo zadnjih 4 do cca 7 natjecanja za bendove, od RH do Slovenije jer dajemo 150% od sebe što općenito u životu, što na koncertima. Album prvijenac pod nazivom "Defibrilacija" izašao je početkom prošle godine, popraćen singlovima "Balkanska fiskultura", "U čemu je bit", "Bye bye", "Nepravda" te božićnim singlom s bijele verzije albuma pod nazivom "Naš mali planet".
Boris: EoT

Navedite grupu kojoj biste voljeli otvoriti koncert i zašto?
Maja: To je isto kao i pitanje koji vam je najdraži bend, ne znam kako odgovoriti na to pitanje, s obzirom da se radi o periodu otkad sam postala svjesna sebe znači oko pete, šeste godine do danas, volim tonu glazbe, svaki dan nešto drugo, i voljela bi da svima njima otvaramo koncert jer bi bio dobar đir družiti se i putovati sa ljudima koji su utjecali na nas.
Boris: Silencer, zato sto su jednostavno vrh!

Koje su grupe/glazbenici utjecale/utjecali na vas?
Pogledajte na top listu albuma svakoga od nas!

Maja:
Sve što sam ikad poslušala, jedno 3-4 terabajta muzike cca.
1. The Beatles – White album
Osim što su najbolji bend na svijetu, stalno smo pjevali tata, brat i ja pjesme s tog albuma i tu sam prvi puta naučila pjevati terce.
2. Hladno pivo – Desetka
Prvi album čije sam riječi napamet znala od početka do kraja, užasno zabavni i pametni tekstovi i odlične pjesme. Nažalost danas se više ne sjećam 80 posto riječi jer sam bila jako mala.
3. The Exploited - Punks not dead
Prva strana pankčina koju sam čula, otada sam se zaljubila u britanski punk.
4. NOFX – Punk in Drublic
Uvijek su bili jedinstveni, kad pustiš pjesmu od NOFX-a znaš da je to NOFX. Amen.
5. Green Day – Dookie
Izdvojit ću taj jer ne mogu sve, ali obožavam sve do Warninga albume, ne jer mi se ne sviđaju novi, nego me stari podsjećaju na period kad sam bila klinjo i slušala to sa žarom u očima. Uvijek će biti jedni od najdražih.
6. Rancid – Out Come The Wolves
Otkriće da punk može biti drugačiji i uz ska i reggae. Jedan od najdražih bendova ako nije i najdraži.
7. Slipknot – Slipknot
Kad sam prvi put čula ovaj album, postala sam fan za cijeli život.
8. The Rasmus – Dead Letters
Predivan bend, obožavam ih dan danas, drugačiji su i imali su trnoviti put, ovaj album pogotovo, skidala sam pjesme još na programu Kazaa, kad mi se spot skidao tjedan dana.
9. Pantera – Cowboys from Hell
Otkriće da željezo i čavli zapravo postoje kao zvuk, jedno od dražih otkrića i jedan od najdražih bendova.
10. Have Heart – The Things We Carry
Jedan od hardcore bendova i albuma koji mi je promijenio i spasio život, kao i cijela hardcore scena. Pozitivne poruke i ljubav.

Boris:
1. The Beatles - White album: Meni osobno najdraži album, kupio ga u Parizu na maturalcu i uništio u jednoj ludoj noći pored bivšeg mafijaškog noćnog kluba, imam još booklet i naravno mp3ce!
2. Queen - A Night At The Opera: Što reči, remek djelo, bio bi broj jedan da mi je Queen prva ljubav...
3. Green day – Dookie: Nažalost, propustio sam punk rock invaziju na svijet ‘94, no nadoknadio sam par godina kasnije... Prvi put kada sam čuo Basket case i Having a blast mislio sam da su coveri! Silly me!
4. Third Eye Blind - istoimeni album: Neprežaljena ljubav, još uvijek se nadam da ću uhvatiti negdje live neki, veliki sam fan ukratko!
5. Oasis - What’s the story morning glory: Kupio kazetu u mercatone-u kao klinac, od tada kreće moja brit pop faza, nije prošla večer da nisam zaspao uz Champagne supernova, također, dan danas ne vjerujem da je Noel napisao Don’t look back in anger!
6. COB – Hatebreeder: Moja metal faza, početak zapravo, obzirom da je tada 19 godina star klinac radio album, jednostavno vau! Također, jedan od meni omiljenijih gitarista!
7. A7X - City of Evil: Nova generacija, naravno zakasnio i na ovaj album, danas ga znam i unatrag, sjajan spoj punk rocka i metala, odličan gitarist, luđacki genije za bubnjevima te v8 za mikrofonom!

Honorable mentions
Third eye blind - svi ostali albumi osim mozda nekih pjesama sa Blue i novog Dopamina!
The Beatles - Sve!
Queen - Sve!
Deftones - White pony, Around the fur
Nofx - Punk in drublic
E.T - tamo gdje je Tek je 12 sati
Green day - Foot in mouth i sve osim kompilacija i albuma poslije American idiot

Goran:
The Beatles – šta god vezano za njih. Kada sad bio poprilčno mali brat Mario je za svoj rođendan dobio Antologiju 1 na dvije kasete. Od tada sam se u potpunosti zaljubio u glazbu i njih. Ringo Starr rulz!!!
Queen – godine dana kasnije brat je doma donio, isto na kaset, Greatest Hits 2. Bila je i to ljubav na prvo slušanje. Inspirirali su me u mnogočemu, to rade još dan danas jer i nakon toliko godina slušanja uvijek se nađe neki detalj "tamo negdje u pozadini" koji možda nisam čuo ili ga nisam u potpunosti doživio. Bend u kojem je svatko od članova imao nekoliko galaktičnih hitova – neprocjenjivo :)
Blink 182 – The Mark Tom & Travis show: moj prvi susret sa Punk-rockom!!! Tup TAP tup tup TAP...
Iron Maiden – Seventh Son Of A Seventh Son, popularni SSOASS: moj prvi doticaj sa metal glazbom... bome mi se dobro dogodilo ;)
Korn – Untouchables: promjena svjetonazora :)
Dream Theater – Train of Thought: malo progressive za nastavak karijere :D ... Mike Portnoy = mašina.
Avenged Sevenfold – Self titled album: A Little Piece of Heaven, weird stuff koji paše mom ukusu :)