Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

cubies

CUBIES - dva vanzemaljca JJ i ZIMA. Brat i sestra, gitara i ritam mašina, riff i synth. Mladi duo iz Zagreba, djeluju od 2015. godine. Spacy mix pop-rock-dance-elektronike. Predstavljanje Cubiesa uoči večerašnjeg nastupa provjerite u nastavku.

Zašto ste se prijavili na Karlovačko RockOff?
Prijatelji su nam predložili da se prijavimo, tako da smo doslovce u zadnji čas poslali pjesmu. Sad nam je jako drago što smo se prijavili. Uzbuđeni smo.

Što biste preporučili drugim bendovima i ostalim glazbenicima koji razmišljaju o prijavi na RockOff i nisu sigurni kako se najbolje predstaviti?
Ma samo chill. Neka prijave pjesmu kojom se jako ponose i budu ono što jesu, tako će se najbolje predstaviti.

Kako ste odabrali koju pjesmu ćete poslati na prijavu za RockOff?
"Ti je ne voliš" je ionako bila u procesu miksanja, jer smo je, neovisno o RockOffu, mislili objaviti, tako da se činila kao logičan izbor.

Što očekujete od RockOffa?
Prije svega dobru zabavu, dobru svirku, dobro društvo.. Očekujemo to da se predstavimo žiriju i široj publici, da upoznamo i poslušamo uživo druge bendove, pa i da mozda naučimo nešto od drugih.

Opišite vaš bend ukratko?
Mi smo electro duo, brat i sestra, svatko na svom instrumentu (gitara i klavijatura), oboje za mikrofonom, prijateljujemo s ritam mašinom, i volimo se nazivati vanzemaljcima, tj. tako se barem osjećamo haha.

Navedite grupu kojoj biste voljeli otvoriti koncert i zašto?
Uh, ima ih više.. nama prvo padaju na pamet strani bendovi, jer većinom njih slušamo. Bilo bi fora svirati prije Depeche Modea ili prije tajnovitog Daft Punka, jer to su nam jedne od najdražih grupa.

Koje su grupe/glazbenici utjecale/utjecali na vas?
Jedne od najutjecajnijih, već navedeni Daft Punk, Depeche Mode, pa Eric Clapton, Nile Rodgers, Disclosure, Madonna... ima ih.