Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Garage In July

Garage in July su visokooktanski Swamp 'n' Roll sastav nastao 2011. pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago Bluesa. Želja im je stvarati i prašiti rock 'n' roll dok god su živi te dalje prenositi izvorni duh i naslijeđe Delte. Finalisti su ovogodišnjeg RockOff-a, a predstavljanje benda provjerite u nastavku.

Zašto ste se prijavili na Karlovačko RockOff?
Prijavili smo se na Rockoff jer smatramo da je to odlična platforma za promociju rada benda. RockOff je kao festival pomogao u afirmaciji nekih odličnih mladih bendova kao što su M.O.R.T., Rezerve i Big Strip Gorila. Smatramo da su kao festival imaju snažnu infrastrukturu i jak PR.

Što biste preporučili drugim bendovima i ostalim glazbenicima koji razmišljaju o prijavi na RockOff i nisu sigurni kako se najbolje predstaviti?
Mislim da bend ništa ne može izgubiti prijavom na RockOff, a da puno toga može dobiti. Svirke, kontakte, poznanstva, veći airplay. Naravno, RockOff sam po sebi nije dovoljan. Treba svirati bez obzira na sve i ne dati nikome i ničemu da ti maknu glazbu iz života. Glazbi treba biti posvećen i ne uzimati ju zdravo za gotovo. Odnos s glazbom isto treba njegovati.

Kako ste odabrali koju pjesmu ćete poslati na prijavu za RockOff?
„Trijem za ples“ smo vrlo lako odabrali. Svi smo se složili odmah i na prvu da to mora biti ta stvar. Ima groove, plesna je, Bagijev riff je odličan. Radili smo na tome da razvijemo neki drugačiji zvuk, da uđemo još dublje u Deltu i da vidimo što sve tamo možemo naći. Htjeli smo napraviti nešto drugačije od albuma Imaš li strasti?! i krenuti dalje. Onda nam se u zajedničkom snu ukazao Elmore James i odsvirao „Trijem za ples“. To je bilo to.

Što očekujete od RockOffa?
Već smo puno toga i dobili. Ne očekujemo ništa. Želimo dati sve od sebe na svirci i učiniti da se ljudi oko nas osjećaju dobro.

Opišite vaš bend ukratko?
Visoko-oktanski Swamp 'n' Roll.

Navedite grupu kojoj biste voljeli otvoriti koncert i zašto?
Rolling Stonesima. Da zapalimo pljugu s Keefom u backstageu.

Koje su grupe/glazbenici utjecale/utjecali na vas?
Stoogesi, Stonesi, Velvet Underground, David Bowie, New York Dolls, M.O.R.T., Big Strip Gorila, Gatuzo, Majke, Jon Spencer Blues Explosion, Guitar Wolf, Endless Boogie, Jim Jones Revue, The Red Roosters, Son House, Muddy Waters, John Lee Hoooker, Dragutin Tadijanović, Howlin' Wolf, Zvonko Bogdan, Hermann Hesse, Sex Pistolsi, Modern Loversi, Andy Warhol, Lou Reed, Television, mama i tata.