Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Mirna

Riječka kantautorica Mirna vokal je u jam session bendu Cows & Chickens, u country bendu Crooks & Straights te prateći vokal u bendu Quasarr. Krajem 2016-e, počela je surađivati s Markom Mrakovčićem koji je zaslužan za aranžmane njezinih pjesama i produkciju. Za svoju glazbu kaže da ne zna u koji bi ju žanr svrstala, ali ako bi morala onda bi to bio pop/rock s primjesama psihodelije.

Zašto ste se prijavili na Karlovačko RockOff?
Prijavila sam se jer smatram da je to izvrstan način promocije i šansa da se predstavim publici sa svojim autorskim pjesmama.
Promocija putem ovog festivala prilično je značajna, jer bendovi dobivaju priliku da se njihove pjesme prezentiraju putem radija, televizije i drugih medija.
Što je odlična prilika, jer je mnogima teško doprijeti do nekih od tih medija. Na taj način, Karlovačko RockOff daje veliki doprinos osnaživanju domaće rock scene, a bilo bi izvrsno kad bi bilo više takvih festivala, koji podržavaju rock glazbu i daju vjetar u leđa mladim bendovima.

Što biste preporučili drugim bendovima i ostalim glazbenicima koji razmišljaju o prijavi na RockOff i nisu sigurni kako se najbolje predstaviti?
Prije svega da budu svoji i prepuste se kreativnosti, bez prevelikih kalkuliranja. Također da budu uporni i dosljedni sebi i svom radu.

Kako ste odabrali koju pjesmu ćete poslati na prijavu za RockOff?
U momentu kad sam se prijavljivala na RockOff, imala sam samo tri pjesme snimljene u studiju. Jedna je bila psihodelični pop, druga rock sa primjesama disca, a Zašto mi se učinila savršenom za prijavu, jer je polagani rock koji „grune“ na refrenu.
Također, poruka koju pjesma nosi, učinila mi se prikladnom, jer govori o tome kako nam svima vrijeme brzo leti i najčešće se ne snađemo u tom vremenu, ne uspijevajući napraviti sve što želimo, sve što osjećamo, a opet, gubimo se u čekanju onog nečeg za što mislimo da nam je jako važno, ne poduzimajući zapravo ništa konkretno, a vrijeme nam prolazi, i nepovratno odlazi.
I zbog toga, ja sam odlučila više ne gubiti vrijeme, i prijaviti se na Karlovačko RockOff festival. :)

Što očekujete od RockOffa?
Očekujem podršku publike i nadam se da će se moja glazba i nastup svidjeti žiriju.

Opišite vaš bend ukratko?
Bend je sastavljen od izvrsnih glazbenika, koji su uspjeli shvatiti moj senzibilitet i atmosferu moje glazbe. Jako sam sretna što će me pratiti na RockOff-u.
Na gitari je Zvonimir Radišić, Sergej Hofman na basu, Dorian Cuculić na klavijaturama, Robert Slama na bubnnjevima, a Mihaela Jergan je back vokal.

Navedite grupu kojoj biste voljeli otvoriti koncert i zašto?
Od stranih grupa to bi bili Muse, jer u njihovu glazbu samo „utonem“ i često puta ih ne mogu prestati slušati,  ili Skunk Anansie, jer mi je njihova pjevačica Skin najveći pjevački uzor, „žena zmaj“.
Od domaćih grupa – Jinx, jer mi se jako sviđa njihova glazba i tekstovi, a Yayin glas je vrlo moćan, te mi se ona općenito čini kao jedna snažna žena frontmen, a to mi se jako sviđa.

Koje su grupe/glazbenici utjecale/utjecali na vas?
Postoji mnogo uzora, čak se radi o više žanrova koji su utjecali na mene, ali od grupa/glazbenika bih rekla da su možda najviše utjecali David Bowie, Depeche Mode, Muse, Eurythmics, Skunk Anansie, EKV...