Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

dno

Grupu dno. već smo ukratko predstavili prilikom odabira 7 presudnih albuma njihovog basiste Olega Berića. U intervjuu povodom njihovog nastupa na RockOff festivalu upoznat ćemo ukratko i bend.

Zašto ste se prijavili na Karlovačko RockOff?

Učinilo nam se da bi to mogao biti zgodan način za izlazak izvan uobičajenih krugova po kojima se krećemo. Kad se bend začahuri unutar neke introvertirane, zatvorene scene, nakon nekog vremena neizbježno dolazi do klaustrofobičnog zasićenja tom okolinom i samima sobom, što – očigledno – nije dobro.

Što biste preporučili drugim bendovima i ostalim glazbenicima koji razmišljaju o prijavi na RockOff i nisu sigurni kako se najbolje predstaviti?
Mislim da ne postoji nekakvo univerzalno pravilo koje bi se moglo primijeniti na sve bendove. U svakom slučaju, ono što ne može škoditi je kvalitetno snimljena i dobra pjesma.

Kako ste odabrali koju pjesmu ćete poslati na prijavu za RockOff?
Krajem prošle godine proveli smo jedan vrlo zanimljiv vikend u društvu dragih prijatelja u splitskom podzemlju (mislim doslovno na podzemlje, atomsko sklonište) i snimili svojevrsni demo s 9 pjesama. Među njima, pjesma “Ti si ta” ispala je nekako najbolje, najbliže onome kako smatramo da bi u konačnici trebala zvučati, pa smo odlučili upravo nju odabrati za prijavu.

Što očekujete od RockOffa?
Očekujem ugodno vikend druženje, zanimljiv koncert i dobru zabavu. S obzirom na lokaciju na kojoj se festival održava i na ostale bendove koji će te večeri svirati u Rijeci, uopće ne sumnjam da ću to i dobiti.

Opišite vaš bend ukratko?
Ako bih želio da steknete dojam da smo nepodnošljivi umišljeni snobovi, napisao bih da smo ubojita trojka s maglovitih zagrebačkih ulica koji svojom energijom i mahnitošću trgaju nametnute žanrovske okove te mračnim bojama oslikavaju nove glazbene pejzaže... A ako ćemo svi skupa biti normalni, mogu napisati samo da smo vam mi trojica prijatelja koji uživaju u međusobnom druženju i zajedničkom stvaranju glazbe.

Navedite grupu kojoj biste voljeli otvoriti koncert i zašto?
Rage Against The Machine, jer su svirali početkom 90-ih, a početkom 90-ih rjeđe su me boljela leđa, mogao sam voziti bez naočala… Memorija mi je bila bolja, a i mogao sam voziti bez naočala... Koje je bilo pitanje?

Koje su grupe/glazbenici utjecale/utjecali na vas?
Fugazi, Nomeansno, Minor Threat, Pixies, Bad Religion.