Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

The Strange

Večeras počinje dvanaesto izdanje INmusic festivala. Otvara ga Arcade Fire, a sutra na glavnoj bini nastupa jedan od najzanimljivijih domaćih bendova - The Strange. Ususret nastupu provjerili smo kako teku pripreme te što možemo očekivati od novog albuma.

Pred vama je nastup na INmusic festivalu. Kako teku pripreme? Što možemo očekivati od nastupa?

D: Nema nekakvih posebnih priprema. Band je u istoj postavi već godinama, usvirani smo. Veliki stage je samo tehnički izazov... razglas, monitoring. Nadamo se da će sve bit OK. Što se sam svirke tiče nadam se da ćemo ubaciti i koju novu pjesmu.

U kojoj je fazi nastanka drugi studijski album? Što možemo očekivati? Što je glavna inspiracija, nit vodilja?
D: Većina pjesama je gotova, u fazi aranžiranja i uvježbavanja obzirom da sve snimamo live bez pretjeranih nadosnimavanja. Očekivanja? Pa recimo da možete očekivati neočekivano :) Pjesme uglavnom imaju svoju priču i zasebni život. Teško je to staviti na papir.

Kakva su vaša očekivanja od novog albuma?
D: U ovoj fazi je nezahvalno govoriti o očekivanjima. Svi smo koncentrirani da napravimo što bolji album koji bi se prvenstveno nama trebao svidjeti. Očekujem i nadam se da će biti dugovječan na način na koji je bio i prvi album. Da pjesme ne ostare...

Kako usklađujete suradnju s Chrisom Eckmanom?
D: Trudimo se. Nije uvijek lako obzirom da svi imamo obitelj i poslove, ali to nam s druge strane pomaže da se fokusiramo na bitne stvari. Chris ima svoj label Glitterbeat i dosta putuje. Za sada logistika funkcionira.

Preferirate li festivalske nastupe ili klubske svirke?
D: Obzirom da je vezano za INmusic festival trebao bi reći da obožavamo festivalske svirke :) Ukoliko se tehnika i publika pogode festivalska svirka može imati klubsku atmosferu. Osobno su mi draže intimnije svirke.

Koja vam je svirka ostala u najboljem, a koja u najgorem sjećanju?
D: Jedna od najboljih The Strange svirki je bila 2004. u Splitu kad nam se na turneji pridružio Scott McCaughey (REM, Minus 5). Nezaboravna večer. Najgoru svirku još nismo imali. Nadam se da i nećemo.

Što se ovih dana vrti na vašoj playlisti?
D: Twin Peaks - 2017