Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Oruzjem protiv otmicaraOružjem protiv otmičara bend je koji na sceni djeluje preko dvadeset godina. 28. će siječnja zagrebačka publika imati priliku uživati unjihovim pop-punk hitovima na Brijačnici, a ususret nastuput popričali smo s gitaristom Pavlom Kirćanskim.

Uskoro svirate na Brijačnici, što publika u Zagrebu može očekivati 28. siječnja?

Repertoar koji spremamo za Brijačnicu će biti brz, energičan i jasan. Želimo da kako stari fanovi, tako i novi slušatelji čuju pjesme koje jesu sama suština Otmičara.

Gdje vam je najdraže dosad bilo nastupati i zašto?
Ne postoji neki određeni koncert ili grad koji bismo mogli da izdvojimo kao najdraži; kad god i gdje god bi se naša energija i energija publike poklopile, to mjesto i taj moment odmah postaje najdraži.

Koja je najluđa stvar koja vam se na koncertu dogodila?
Uf... bilo je toliko ludih stvari... Ne sjećam se u kojem gradu smo svirali, ali se sjećam da su bile dvije osobe u publici, a prodali smo četiri karte, svako od njih je kupio po dvije. :)

Najavili ste i novi album za ovu godinu. Kada će ugledati svjetlo dana i što spremate?
Snimanje počinje krajem drugog mjeseca, a sve bi trebalo biti gotovo početkom četvrtog. Na albumu će biti deset pjesama među kojima će se naći i par starih numera.

Koliko se regionalna scena promijenila otkad ste došli na scenu do danas?
Od 90-ih pa do danas se izrodilo dosta novih pravaca u muzici, a i oni stari su se razgranali na puno podvrsta, pa onda imate silne društvene mreže i razno-razne internet platforme na kojima se muzika promovira, ali je suština ostala ista; dobar bend je onaj koji zna napraviti pjesmu i to se nikad neće promijeniti.

Koju poruku bi poslali svojim fanovima?
Svim našim fanovima bismo se prvo zahvalili na dosadašnjoj podršci, a poručili bi im da nastave nas pratiti i slušaju jer imamo još dosta toga da kažemo i odsviramo.

Kakvi su vam planovi nakon Brijačnice?
Prva stvar posle Brijačnice je studio i snimanje albuma. Zatim, želimo odsvirati što više koncerata i dijeliti našu muziku s ljudima u cijelom regionu i šire.