Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Najbrži, a ujedno i razgovijetni jezik Balkana snimio je novi album i prvi singl daje besplatno na download preko FMjam.com. Frenkie je nakon albuma Dosta smanjio gas, ali povećao broj okretaja i, po vlastitim riječima, isporučio do sada najkvalitetnije i najzrelije izdanje, što vjerojatno ne znači da smo pošteđeni njegovog obračuna s njima, samo ćemo ovaj put više razumjeti od prvog slušanja.

U najavnom siglu gost mu je Hamza ili HZA čiji nick priziva tribute prema GZA-i i RZA-i iz Wu Tang Clan. Tvar je čisti reprezent stil. Tuzla, rap, putovanja, putovnice, spolovilo i vize te tri albuma u dvije godine se spominju između ostalog. Beat potpisuje zagrebački momak zvan Koolade.
Doma, sa slušalicama na ušima i tipkovnicom ispred sebe, mladi Hamidović Adnan sprema se da odgovori na nešto pitanja baš šarolike tematike…

Postoji li razlika u odnosu na album Dosta sa King Miretom i Povratkom Cigana? Što ima novo?

Ovako; na ciganskom albumu nema toliko socijale. Dosta je bio čitav te tematike dok su ovdje više reperske teme, znači battle, reprezent stilovi. U odnosu na Odličan CD, ovdje mirnije repam i nema toliko psovanja. Čini mi se da su tekstovi dosta zreliji i bolji. Što se tiče beatova, većinu je radio Damir aka Čekić aka Naus-Man. Pravo sam zadovoljan njegovim radom. Većinu tekstova sam imao gotove pa sam tada njemu govorio kakve beatove želim, a on je zaista super pogodio.


 
Gledaju li te murijaci oštrije zbog pjesme Mr.policeman? Što je bilo sa Radio 202 na kraju jer su emitirali dotičnu pjesmu i zaradili 10 000 KM kazne od strane vlasti u Sarajevu?

Nisam primijetio neku razliku sto se toga tiče:) Nastupio sam na koncertu koji je Radio 202 organizovao i ne znam dokle su došli sa tom kaznom… da li su išli na neki veći sud ili su platili...

Koga si ugostio na novom optičkom disku?

Gosti su Edo Maajka, Hamza, Crni zvuk i DJ Raid. Beatove su radili Čekić, AC3PO iz Sinestet kolektiva, novi momak Monroe, King Mire te neizostavi Koolade. Miks je radio gospodin Miro Vidović iz Morris studija.

Koliko para košta jedan Kooladeov beat?

To ti sve zavisi, Koolade je super momak i sa njim se možeš dogovoriti. Ako je neka faca u pitanju, onda naravno naplati, a ako se radi o nekom demo izvođaču, možeš ga čak dobiti i džabe, naravno ako se Kooladeu svidi to sto radiš.

Kako je bilo nedavno u Americi? Klubovi? Gradovi? Ljudi? Žene? Felge? ;)

Koncerti su bili prilično slabo posjećeni sem Chicaga i Toronta; no nama je bilo super jer smo vrijeme između nastupa proveli u New Yorku, a to je prelijep grad. Tamo smo trošili pare na odjeću i fast food. Soul je dobio 10 kila:)

Nakon svega ovoga, Frenkija možete uhvatiti u Zagrebu devetog lipnja kada nastupa na Open Air festivalu u Saveznoj Republici Dugave.