×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na drugom danu festivala porazgovarali smo s dečkima iz Kurome. Iako su dosta sramežljivi i šutljivi, uspjeli smo izvući nešto skromno iz njih. U razgovoru je sudjelovao cijeli bend, odnosno pjevač i gitarist Hank Sullivant, basist James Richardson, gitarist Simon O'Connor i bubnjar William Berman.

Možete li nam ukratko predstaviti što je to Kuroma? Kako ste se sastali?
James: Trenutno svi živimo u New Yorku dok je Hank u Georgiji. Upoznali smo se kroz više različitih bendova i pokušavamo napraviti nešto novo, nešto svoje.

Iza sebe imate jedan album i jedan EP, a novi album trenutno čeka izdavanje. Namjeravate li sada stati i odmoriti ili se ubrzo ponovno vraćate u studio?
Hank: Upravo tako, imamo dovršen album koji bi trebao izaći u jesen. Trenutno sređujemo sve vezano uz njega da što prije bude izdan. Nazvali smo ga Kuromarama.

Trenutno ste na turneji i fokusirani ste na to?
Hank: Pa tako nekako. Album je već trebao izaći, ali neke stvari su se zakomplicirale. Ovdje smo tehnički bez albuma, no ipak nam je drago da ga možemo predstaviti europskoj publici. Ovo nam je prva turneja po Europi. Vrlo je uzbuđujuće i večerašnja svirka je bila stvarno zabavna!

Tko je glavni tekstopisac u bendu?
Hank: Uglavnom sam to ja, ali i Simon koji ima nekoliko svojih pjesama na ovom zadnjem albumu. No, to najčešće funkcionira na način da im predstavim par akorda i riječi koje sam smislio i tu se uključi ostatak benda te tako nastane stvar. Sve je u razradi ideja.

Koji su vam planovi za budućnost?
Hank: Ovo je tek druga svirka na europskoj turneji, imamo ih još, ja mislim, dvanaest za odraditi. A kada se vratimo računamo na to da će album napokon biti izdan pa da napravimo turneju po SAD-u.

I za kraj, je li vam se svidio Zagreb?
Hank: Jako! Ali iskreno!
Simon: Najbolja svirka do sada! Iako smo ih odsvirali samo dvije.
Hank: Grad je jako lijep. Nismo znali što očekivati. Mislim da nitko od nas nije bio u Hrvatskoj.
William: Mislim da ću se vratiti ovdje na godišnji!
Hank: I ja s tobom!
Simon: Upoznao sam stvarno jako ljubazne ljude. Zapravo su svi s kojima sam se do sad susreo u Zagrebu izrazito ljubazni i pristupačni.

Dečki hvala vam na intervjuu, nadam se da ćete se zabaviti ostatak večeri!
Hank: Hvala i tebi!