×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852

Razlikuju se od ostalih predstavnika odlične gothenburške metal scene, jer ne sviraju melodic death metal, već razvaljuju čistokrvnim rock'n'rollom službeno klasificiranim kao street metal. Oni su Hardcore Superstar od 1998., kada su izdali debitantski album „It's Only Rock'n'Roll“ oduševljavaju svojom, žešćom, verzijom glam metala osamdesetih. Došao je na red novi, deveti po redu studijski album kojeg su nazvali „C'mon Take On Me“, kojeg nam je predstavio bubnjar Magnus "Adde" Andreasson.

Kako bi svojim riječima opisao novi album „C'mon Take On Me“?
To je najdimaničniji album koji smo dosad napravili. Razlikuje se od ostalih. Više je rock'n'roll. Miksao ga je Randy Staub (Metallica, Motley Crue) i zato zvuči fantastično!

Ako ga usporediš s prijašnjim izdanjima, koje su mu najveće prednosti?
Uvijek imamo ideju na pameti prije nego što uopće počnemo s pisanjem pjesama za novi album, ali ovaj smo put odlučili da si nećemo postavljati granice. Album je dobio dubinu i glazbene varijacije koje dosad nikada nismo imali.
 
 
Što je bila glavna inspiracija?
Rekao bih glazbena anarhija. Ne razmišljam o tome previše niti o tome previše diskutiram. Samo napišem nešto i snimim. Bez ograničenja.
Koja ti je pjesma najbolja na albumu?
Jako mi se sviđa „Above The Law“ jer smo htjeli napisati pjesmu u stilu grupe Thin Lizzy, veliki sam fan Phila Lynotta. On je odličan skladatelj. Htjeli smo ispričati priču u Lizzy raspoloženju i mislim da smo u tome uspjeli.
 
 
Kako je prošlo snimanje albuma?
Postoji jedna lokacija pod nazivom „Brewhouse“ u Gothenburngu i na trećem je katu te zgrade bio stari, napušteni studio koji smo preuzeli i ostali tamo šest mjeseci kako bismo pisali i snimali. Kad smo god imali pjesmu, probali bismo je i snimili. Uvijek smo završilli pjesme prije nego smo ušli u studio, ovaj smo put htjeli biti spontaniji.
Kako inače pišete pjesme?
Zapravo ne postoji standard. Inspiracija za pjesmu dođe od bilo kuda, nešto što je netko rekao, melodija, svađa. Nikada ne pišemo zajedno. Obično netko dođe s idejom odakle počinjemo i dalje pišemo i aranžiramo sve zajedno.
 
 
Za koje bi bendove rekao da su imali najveći utjecaj na vašu glazbu?
Kao što sam već rekao, Thin Lizzy, jer se ne boji napraviti direktne pjesme sa stavom.
Već ste dugo vremena pristuni na sceni, što vas vuče naprijed?
Naša kreativna sila, barem tako mislim. Nema boljeg osjećaja na svijetu od inspiracije od koje pišeš pjesme.
Koji događaj u karijeri pamtiš kao najbolji?
Naše koncerte s AC/DC-jem. Oni su jedni od mojih najvećih heroja i s njima smo odsvirali tri koncerata.
Za kraj, imaš li kakvu poruku za čitatelje Soundguardiana?
Uživajte u Rock'n'Rollu! Ja uživam!