Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ovaj kult od benda dolazi ti u Tvornicu za mjesec i nešto dana, a SoundGuardian je došao do čovjeka koji zna Murpha i pitao ga da li mu se da pričati s Hrvatima. Po logici ako im sviramo, onda im i pričamo Emmett Jefferson "Murph" Murphy III dijeli misli o albumima godine, pločama godine i pločama generalno, parama i The Clash.

Pitali smo ga da li ljudima možda nedostaje glasni lijevo orijentirani bend ovih dana, jer je bila deseta godišnjica Strummerove smrti, na što je Murph rekao da misli da su The Clash i dalje na dobroj poziciji u ušima publike, a najdraža pjesma i najdraži album su Police and Thieves i prva ploča, The Clash.

Ako pogledaš cijenu karte za ovaj koncert od 16/19€ i cijenu od prije tri godine za koncert u Boogaloo od 20/23€, moraš pitati Murpha kako im ide u ovim ne monetarnim danima, na što on kaže da su zahvalni što u današnjoj ekonomiji imamo mogućnosti tourati i da nam dobro ide.

Svaki bubnjar ima svoj omiljeni break koji nije Amen break, a njegovi su u I Don`t Live Today kod Jimmya Hendrixa i početak In A Jar kod Dinosaur Jr.

A albumi godine? Sljedeći: Swing Low Magellan od Dirty Projectors ekspermentalno i indie), Death Caligraphy od Hush Arbors (folk i rock) i (pazi sad) Oceanov Chanell Orange. Vinile Murph ne trenutno ne skuplja, ali ima sve Dinosaur ploče. Dežurni crate digger u bendu je J Mascis. Na pitanje misle li ponovo izdati Where You Been ove godine pošto ulazi u svoj dvadeseti rođendan bubnjar Murph je mirno natipkao da su prve tri njihove ploče već vani kao reizdanja i to je vjerojatno dovoljno.

Vani je i Chocmel Daze, live album snimljen 1987, a kao poruku svakom Dinosaur ljubitelju u domovini Murph želi Peace, love and happiness.

Osim svježeg I Bet on Sky, u Tvornici kulture 16-og veljače svirati će se i stari katalog bez ostataka, a karte su ti po 120 (ako si ekonomičan) i 140 (ako si na ulazu) kuna.