×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

The 69 Eyes jedan je od najpoznatijih finskih bendova. Njihov je zvuk najbolje okarakteriziran kao goth'n'roll, a za točno tjedan dana izdaju deseti po redu studijski album "X". O novom smo albumu popričali s pjevačem Jyrkijem 69.

 

 

 
Kako bi svojim riječima opisao novi album "X"?
To je album pun pjesama s pamtljivim melodijama i dirljivim melankoličnim, emocionalnim trenucima. Stavite naočale i slušalice, naručite čašu dobrog bijelog vina i promatrajte ljude kako prolaze sa svojeg stola na sunčanoj terasi bara u kutu prometne ulice. Samo uživajte u životu.
 
 
Sudeći po novom singleu "Red", krenuli ste u pop smjeru. Jesu li ostale pjesme na albumu takve? Što te je nagnalo da stvoriš takav zvuk?
To je jaka pjesma, puna emocija. Mislim da je daleko od popa sa gitarama Zeppelina i hipnotozirajućom bas dionicom. To je jedna od najjačih pjesama na albumu. Cjelokupni je zvuk albuma prilično žestok, pun lijepo strukturiranih pjesama. Pjesme su većinom mračne i melankolične na najbolji goth'n'roll način The 69 Eyesa.
 
 
Koja ti je najdraža pjesma na albumu?
"Black". Jako dobro sumira cijeli album.
 
 
 
Prošli ste album snimili u Los Angelesu, ovaj je snimljen u Švedskoj. Koja je razlika između Švedske i LA-a, kako to utječe na vaš zvuk?
Los Angeles je "Back In Blood" albumu dao agresivan, američki, zvuk inspiriran glamurom Hollywooda, to je fantastično. U švedskom smo studiju radili sa švedskim producentskim timom On The Verge koji su pridonjeli više našoj melodičnoj strani.
 
 
Što je najviše inspiriralo sadržaj stihova na albumu?
Klasično "My Babe Left Me" životno iskustvo kada smo počeli pisati album!
 
 
Nakon deset izdanih albuma, što bi rekao da je glavna stvar koja čini bend popularnim i u ovo vrijeme?
Naš seksipil.
 
 
Što bi izdvojio kao najbolji trenutak u cijeloj karijeri?
Bilo je prilično kul dijeliti pozornicu s Kissom prije nekoliko godina!
 
 
Ubrzo krećete na turneju, možemo li vas također očekivati i u Hrvatskoj?
Apsolutno!
 
 
Imaš li kakvu poruku za čitatelje SoundGuardiana za kraj?
Hvala vam na interesu za The 69 Eyes. Nadam se da ćete uživati u našem novom albumu onoliko koliko smo se mi mučili radeći ga za vas.