×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bloodred Hourglass finski je trash/hardcore/groove metal bend poznat i po skračenici BRHG. Osnovani su 2005. u gradu Mikkeli te od prvog dana rade na debitatantskom albumu „Lifebound“ koji je izašao ovog kolovoza preko Spinefarm Recordsa. Ističe ih kombinacija groovea, melodije, agresivnih i catchy refrena baziranih na thrash metalu. Direktni hardcore elementi donose dodatnu dozu snage dok je u njihovim pjesmama prisutan utjecaj i orkestralne glazbe. O ovim smo zanimljivim činjenicama popričali sa samim bendom.

 

Kako bi svojim riječima opisao vaš novi album „Lifebound“?
To je mješavina svježeg povjetarca i tradicionalnih stilova metala, kombinacija thrasha, hardcorea i groovea zajedno s in your face agresijom. Album na kojem će, nadamo se, svatko naći nešto u ćemu će uživati.

Jeste li ispunili viziju koju ste imali na početku rada na albumu na konačnom produktu?
Glavni je cilj bio napraviti album kao cjelinu. Danas je uobičajeno da bend ima jednu ili dvije pjesme koje se ističu od ostalih pa smo mi htjeli održati kvalitetu na cijelom albumu u ćemu smo prilično uspjeli jer ne mogu izdvojiti najdražu pjesmu s albuma. Konačni produkt je ispao slično onome što smo očekivali, zadovoljni smo, premda smo tek nakon godinu dana preslušali konačnu stvar u cjelosti.
 
 
Koja se priča krije iza omota albuma?
To uopće nije thrash metal dizajn, ali to je zapravo bio i cilj. Htjeli smo imati nešto drugačije od tipičnih klišejevskih sranja, a napraviti više rock'n'roll naslovnicu bio je dobar put, savršeno se slaže sa stavovima pjesama. Primio je različita mišljenja, što je jako dobra stvar. Recimo samo da smo svu tmurnost sačuvali za sljedeći album.
 
Snimili ste spot za pjesmu „Speed Superstar“. Kako je proteklo snimanje? Koji ste poruku htjeli poslati sa ovim spotom?
Snimanje je proteklo dobro, imali smo dva zakazana dana za snimanje i držali smo se rasporeda. Zapravo, unaprijed smo razmišljali pa nije bilo nikakvog reklamiranja. Cijeli se koncept bazira na stihu no-one gets out here alive, show me some of your mercy. U spotu se pojavljuju dvije dimenzije, jedna pored druge, živa i mrtva. Ne postoji dublja poruka od toga, to je spot u kojem mi samo sviramo.
 
Kako inače pišete pjesme?
Procedura većinom ide tako da Antti, gitarist, donese riffove na probe i sve počinjemo graditi zajedno. Vokali dolaze tek za godinu dana ili kasnije jer je Koukonen jako spor. Mislim da je to prilično standardan način. Neke pjesme Antti u potpunosti strukturira sa sampleovima bubnjeva i demo gitarama, pošalje nam to u mp3 verziji, a mi se odmah ubacimo u whooaaa, moramo brzo naučiti ovo sranje fazu. Postoje razne varijacije, za neke pjesme treba jako dugo vremena jer čekamo neki mali trik da ih dovršimo, neke dođu tijekom probe singlea s uključenim preliminarnim vokalima.
 
 
Budući da ste novi bend, reci mi, što vas razlikuje od ostalih i čini posebnima?
To su varijacije u materijalu. Mogu se čuti razni utjecaju i kada ih počneš zapažati tu više nema kraja. Imamo širok glazbeni ukus i metal je samo faktor koji nas ujedinjuje, skala je široka. Naravno, uvijek je teško otkriti nešto novo i jedinstveno, ali smo uspjeli priječi neke granice s „Lifeboundom“. Stav je dovoljno direktan da ga čini višim od većine trenutno dostupnih stvari.
 
Koje biste bendove naveli kao najveće inspiracije?
Očito moram početi s Panterom. Također moram spomenuti i Lamb Of God, a kad se radi o finskim bendovima tu su Children Of Bodom i Profane Omen. Također, uključio bih i hardcore bend Raised Fist čiji stil se čuje posebno u refrenima naših pjesama.
 
Zašto ste odlučili nazvati bend „Bloodred Hourglass“?
Bio bih sretan kada bi se neka kul priča iza toga krila, no nažalost je nema. Originalno je to bilo samo ime pjesme još kada BRHG nije pravo niti počeo s radom. Nekako smo završili u tome, nakon što smo dobili dizajn loga našeg grafičkog stručnjaka Juhe Jukarainena bilo je očito da se tu ništa neće mijenjati. Premda je puno konsonanata, posebno kada to želiš izgovoriti u pijanom stanju, BRHG je bio dobar radni naziv.
 
Imate li kakvu poruku za čitatelje SoundGuardiana za kraj?
Kao prvo, bilo je odlično dobro imati priliku razgovarati s vama, hvala vam za vrijeme koje ste utrošili čitajući ovo! Nabavite album, pridružite nam se na Facebooku i budite u toku da znate što se događa. Nadam se da ćemo uskoro imati priliku svirati u vašoj državi! Stay metal! Živjeli!