Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 Underdust - hrvatski melodic metal bend je projekt bivših članova melodic thrash metal benda Forlorn Legacy. U samim početcima Viktor i Marizza namjeravali su svirat instrumentalnu glazbu, no s vremenom se projekt pretvorio u bend klasične rock postave sa ženskom vokalisticom.
Popričali smo sa Marizzom, gitaristom i idejnim začetnikom benda.


K
ako je zapravo nastao Underdust?
Uz Forlorn Legacy istovremeno sam radio na projektu koji je glazbeno i stilski bio potpuno drugačiji: manje agresivan i melodičniji. No uz spomenuto, Underdust glazbeno ipak nosi kreativni pečat FL-a. Ubrzo nam se priključio Viktor i novi članovi. Nakon nekoliko promjena u sastavu benda, 2011. godine okupljamo stalnu postavu.

Underdust su: Blanka Nižić - vokal, Matija Novak – bunjevi, Viktor Pugelnik - gitara, Vladimir Kasal - bas i ja na drugoj gitari.

Što ovaj bend znači za tebe?
Za članove benda, a i za mene, ovaj bend predstavlja kreativni odušak, stvaranje glazbe koja nam je interesantna, uglavnom nešto u čemu istinski uživamo.

Tko piše tekstove i muziku?
Na glazbi radimo svi iz benda. Tekstove pišemo Blanka Nižić, Mirela Travar (prijateljice koja surađuje s nama) i ja. Bazirani su na našim životnim iskustvima i situacijama. Ne govore o odavno ispranim, popularnim tematikama poput ljigavih balada sa srcedrapajućim refrenima. Ponekad su ogorčeni, ponekad ljuti ili melankolični - odraz su naših života. Glazbeni rad nam dođe kao ispušni ventil za svo “mentalno smeće i bolest” koju nam nameće moderan način života.Objavili ste svoj prvi promo, koje je Vaše mišljenje o njemu?
Konačno smo zaokružili “poglavlje” u jednom dijelu glazbenog stvaralaštva. “Putovanje” od inicijalne demo snimke do “ispoliranog” materijala je bilo poprilično dugačko. Trenutna situacija nam daje novu slobodu stvaranja, tj. mogućnosti obogaćivanja glazbenog stila u dosad stilski postavljenim glazbenim okvirima.
Kada smo konačno pronašli idealnu postavu, pjevanje i svirka novih članova  snimana je ponovo, iz razloga kako bi dali vjerodostojnu sliku toga kako bend zvuči u ovoj postavi. Novi mix i mastering u Meisterwerk studiju odrađeni su u manje od mjesec dana. Snimljeno je 5 pjesama, a tri odabrane skladbe se nalaze na promo CD-u (te raznim web stranicama). Možete ih besplatno poslušati ili skinuti i na nekoliko poznatijih web adresa navedenih niže:

Facebook.com/UNDERDUST
Reverbnation.com/underdust
Underdust.bandcamp.com

S ovim materijalom cilj nam je doprijeti do što više potencijalnih fanova, promotora i izdavača - naravno dobar ugovor s kvalitetnom izdavačkom kućom ne bi bio na odmet.
Pjesme koje se nalaze na materijalu mogu slušatelju pružiti okvirnu sliku kako bend zvuči te ih, ovisno o glazbenom ukusu, motivirati za daljnje praćenje rada benda. Za sada se samo na koncertima mogu poslušati pjesme koje su drugačijih ugođaja i s primjesama raznih glazbenih stilova.

Je li u pripremi album?
Do kraja godine namjeravamo snimit kompletan album, bilo kakve dodatne informacije u vezi istoga trenutno vam ne bih smio otkriti, osim tih da ako su slušatelju pjesme s promotivnog materijala interesantne, album će za istog zaista biti ugodno iznenađenje.


Imate i video uradak, kada je snimljen i tko ga je radio?
Da, spot je snimljen za vrijeme koncerta početkom 2012. i radi se o naslovnoj pjesmi s našeg promoa “Dust”. Produkciju i montažu videa je radio Igor Malečić, pod okriljem “Meisterwerk Productiona".

Kako zamišljate Underdust kroz par godina?
Početna reakcija publike je bila jako dobra te se nadamo i dobrom odazivu publike u daljnjem radu. Takva povratna informacija je ono što nas motivira da radimo dalje, budemo još kreativniji i koncentriraniji u našem “poslu”. Za par godina cilj nam je  izdati nekoliko alibuma, odsvirati nekoliko pratećih turneja te odraditi sve aktivnosti koje su vezane uz promociju materijala. U svakom slučaju budućnost nam za sada izgleda vrlo interesantna.

Da li Vas motivira novac i zarada?
Generalno nismo materijalisti, a i kada bismo bili vjerovatno se ne bi bavili glazbom, iako bi bilo odlično živjeti od zarade temeljene isključivo na glazbi.

Što mislite da je najvažnija stvar u životu, što je za Vas smisao života zapravo
Najvažnija stvar je imati svrhu i mogućnost izražaja. Pokušavamo realizirati tu svrhu kroz glazbu.