Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
Periphery je progressive metal bend iz Bethesde, Marylanda. Bend je 2005. osnovao gitarist Misha Mansoor. Nedavno su izdali drugi studijski album "Periphery II: This Time's Personal" te planiraju izdati i konceptualni album o ćemu smo popričali s basistom Adamom "Nollyjem" Getgoodom.  
Kako bi svojim riječima opisao novi album „Periphery II“?
Hah, to je teško! Osim što bih ga nazvao progressive metal, riječ koju mislim da bih koristio bila bi „šarolik“ – svaka pjesma ima svoju osobnost, veliki je raspon tekstura i zvukovi variraju od sporog i heavy groovea do ubrzanih skoro pa momenata glazbe iz video igrica i melodičnih djelova koje su donjeli clean vokali.
 
Ako ga usporediš s prošlim albumom, koje su glavne prednosti?
Mislim da je najveća i najupečatljivija razlika u Spencerovom vokalu koji je mnogo napredovao. Uistinu je srce dao stihovima i izvedbi, što sam najviše primijetio. Osim toga, sve je dotjeranije nego na prošlom albumu, od samog pisanja pjesama do produkcije.
 
Što je bila glavna inspiracija za album?
Mislim da nije fer da kažem da postoji tema ili inspiracija na albumu koja prevladava, premda su tri pjesme povezane u stihovima i dijele iste motive. To je jednostavno kolekcija pjesama na koju smo ponosni i na kojima je ugodno bilo zajedno raditi.
 
Koja ti je najdraža pjesma na albumu?
Hmm, osobno bih rekao Luck as a Constant, premda mi se mišljenje često mijenja. Luck… je dobar primjer različitih zvukova na albumu, od gustih riffova na početku, agresivnog groovea i jednostavnog i melodičnog završetka. Svaki put se naježim slušajući Spencerovu vokalnu dionicu prije gitarskog duela. 
 
Album se zove „Periphery II: This Time It's Personal“, reci mi, koja je to osobna komponenta iz naslova?
Heheh, jednostavno smo bili dobro raspoloženi, zvuči kao naslov nastavka filma iz osamdesetih!
 
Kako je proteklo snimanje?
Bilo je prilično dugo, no došli smo do kraja! Sretni smo što smo radili s dobrim prijateljem Taylorom Larsonom iz Oceanic Recordinga blizu mjesta odakle je bend, u Bethesdi, MD. Rad s Taylorom i s prirodnijom paletom zvukova donijelo nam je izazove ali u isto vrijeme osjećam da je rezultat zbog toga puno bogatiji.
 
Poznati su glazbenici gostovali na ovom albumu, John Petrucci, Gutherie Govan i Wes Hauch. Zašto ste odabrali baš njih?
Jako smo ponosni što smo su naši najdraži glazbenici gostovali na albumu! John i Gutherie su naši idoli i još uvijek nismo svjesni da su na albumu, a Wes je naš jako dobar prijatelj i u isto je vrijeme odličan glazbenih. Odluka da ga pitamo za sudjelovanje bila je lagana.

 
 
Kako pišete pjesme?
Zapravo ne postoji formula jer je nažalost teško forsirati kreativnost, barem u ovom žanru! Jedna stvar se nekoliko puta desila, a to je da su se Misha, Jake i Mark zatvorili u stanove po nekoliko dana, nabacivali su ideje i radili na njima dok stvari nisu počele poprimati oblik. Zvali su te faze „povlačenje“ i uistinu imale efekta tako da sam siguran da ćemo to nastaviti i dalje raditi i da će više članova benda biti u to uključeno.
 
Također planirate izdati konceptualni album. Kakva se priča krije iza koncepta albuma?
Ah, bojim se da je malo rano da kažem detalje toga, ali dovoljno je reći da se tema počela graditi na pjesmu Jetpacks Was Yes! s našeg debitantskog albuma.
 
Kako zvuči konceptualni album?
Još uvijek nismo sigurni! Ideja je da pišemo glazbu koja će se uklopiti u priču pa postoji potencijal da ćemo ići u ekstremnije smjerove u koje Peripery dosad nije zašao. Jako smo uzbuđeni da započnemo s pisanjem i da vidimo gdje će nas odvesti.
 
Kada možemo očekivati izlazak tog albuma?
Nekad u 2013. godini, kada ćemo ga snimiti ovisi o turnejama, pa kada se to potvrdi moći ćemo detaljnije planirati.
 
Za kraj, imaš li kakvu poruku za čitatelje SoundGuardiana?
Nastavite biti fantastični! Hvala vam za priliku i nadam se da ćemo to nekad ponoviti.