Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


 
Silvestar Dragoje - Šomi i Miroslav Stanić - Jimi, dvojac poznatiji pod imenom Neki To Vole Vruće, žarili su i palili domaćom scenom najviše 90-ih godina prošlog stoljeća, a do danas su ostali vjerni svom stilu. Nakon brojnih hitova, koncerata i promjena imali smo priliku postaviti im devet brzih pitanja o njihovoj karijeri te što misle o današnjoj glazbi. Provjerite u odgovorima.
1. Koja pjesma je, po vašem mišljenju, obilježila vašu karijeru?

Jimi: Dosta teško pitanje, ali mislim da je to Jeans generacija.

Šomi: slažem se sa Jimijem, no dodao bih i to da nečiju glazbenu karijeru ne obilježava samo jedna pjesma. Može se razgovarati o tome koja je kome najdraža pjesma, makar imali smo toliko pjesama za koje sam emotivno vezan tako da ne bi mogao reći ni koja mi je najdraža pjesma.

2. Što mislite o današnjoj glazbenoj sceni?

Jimi: Glazbena scena danas je u skladu sa općom situacijom i kod nas i u svijetu - prilično slaba.

Šomi: Osamdesete godine su, poznato je, bile vrlo produktivne što se tiče glazbe i kod nas i u svijetu, no danas je posebno kod nas, gdje nas ždere medijsko žutilo, situacija dosta neodređena. Poneko bljesne kvalitetnom pjesmom, ali trend je biti popularan preko noći tako da se objavljuju dosta loše pjesme jer pjevanje je „lako“ može se brzo zaraditi, svi bi se bavili pjevanjem samo da bi postali zvijezde.
Porazno je da danas većina mladih, barem u Zagrebu odlazi na cajke i tamo uživaju i uz najniže strasti se opijaju slušajući nešto što po prirodi stvari njima ne bi trebalo biti imanentno. Ali tu glazbu mi nismo nasljedili to nam je netko donio, a nažalost dobar dio mladih ju je prihvatio. Moramo vjerovati da će i to jednom biti prošlost.


 
3. Mislite li da je bilo bolje ili gore kada ste vi počinjali?

Jimi: Bilo je puno bolje, jer je bilo više optimizma i entuzijazma.

Šomi: Pa već sam rekao da su osamdesete bile plodne i po kvaliteti glazbene scene i po mogućnostima.
 
4. Što biste rekli o svom glazbenom putu danas?

Jimi: Težak i trnovit put, ali zanimljiv, pun novih i mladih suparnika. Nekih dobrih, ali više loših.

Šomi: Bitno je da smo odlučili snimiti album i u novom mileniju na svoj način konkurirati na današnjoj glazbenoj sceni. Siguran sam da možemo još puno toga dati, inspiracije ne nedostaje, imamo izvrsne suradnike, instrumentaliste. Vjerujem da ćemo opet privući pažnju na svoje pjesme za čiju kvalitetu ćemo se svojski potruditi jer to smo dužni publici i staroj i novoj koja nas u ovom novom internet vremenu svakodnevno obasipa pitanjima kad će konačno novi album, kad će koncerti itd. Samo pjesma Teška vremena ima dva milijuna klikova na You Tubeu. I to nam je jedan od podstreka.

5. Kada biste s bilo kime mogli napraviti glazbenu suradnju, tko bi to bio?

Jimi: George Michael, bez obzira na njegovu sexualnu orjentaciju.

Šomi: Stevie Wonder moj idol od najmlađih dana pa sve do danas.

6. Koji vam je najdraži koncert koji ste odradili u svojoj karijeri? (I žašto?)

Jimi: I to je dosta teško pitanje. Od njih nekoliko stotina, mislim da bi to ipak mogao biti prvi koncert u Domu sportova.
  
Šomi: Bilo je divnih koncerata i teško bi mi bilo izdvojiti najdraži, ali slažem se s Jimijem da je naš prvi veliki koncert u Zagrebu – Dom sportova možda i meni jedan od najdražih. Mogao bih navesti i nezaboravan koncert u Osijeku pa u Splitu na gripama...a bilo je i izvrsnih koncerata po mnogim klubovima.


 
7. Je li vam još uvijek gušt odsvirati "Kakva noć" i svoje ostale nezaboravne hitove?

Jimi: Naravno. Osim što su mi te pjesme drage, ponajviše zbog atmosfere koju te pjesme postignu kod publike.

Šomi: Neopisiv je osjećaj kad publika s nama pjeva i ne samo „Kakva noć“ ili mnoštvo drugih naših hitova nego je interesantno to da te pjesme pjevaju mladi ljudi, dakle oni koji su osamdesetih imali pet-šest godina, a danas zdušno pjevaju s nama i one naše pjesme koje nisu bile baš u prvom planu, to me ispunjava ponosom i daje mi veliki podstrek za pisanje novih pjesama.

8. Kakvi su fanovi bili na početku vaše karijere, a kakvi su danas?

Jimi: Bili su mladi, a sad su nešto stariji. Hehe.

Šomi: Pa, na početku odmah su nam prepoznali pjesme kao nešto novo, kvalitetno. Ukratko vrijeme smo bili skupili puno fanova, a jedna obožavateljica je organizirala fan club NTVV gdje smo dnevno dobivali na stotine pisama. Danas je naš fan club od nedavno na Facebooku


9. Što biste poručili publici?

Jimi: Ne slušajte cajke.

Šomi: Da ih nećemo razočarati što na neki način pokazuje i naš novi single „Prođi ispod mojih prozora“ koji se polako penje prema vrhu. Iskreno se nadam da će se do izlaska našeg albuma i društvena situacija popraviti te da ćemo mi i naši kolege glazbenici imati bolje ozračje za rad i stvaranje, a publici ćemo i prije novog albuma, na svojim koncertima pružati svoj maksimum.