Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852

 
Zabočki klub Regenerator ugostit će 20. listopada ove godine newyorške teškaše Pro-Pain. Pro-pain ovom turnejom slave 20 godina postojanja, u sklopu koje izdaju i posebno CD + DVD izdanje 20 Years Of Hardcore. Kako bi prikratili vrijeme do koncerta, porazgovarali smo s frontmenom Garyjem Meskilom. O čemu smo pričali provjerite u nastavku.

Kada ste osnovali Pro-Pain?
Pro-Pain smo osnovali rane 1991. godine.

Kako si upoznao ostale članove?
Ostale članove sam upoznao kroz razne situacije. Neki su bili bivši članovi bendova s kojima smo bili na turneju, neki su bili samo dobri prijatelji, itd...

U početku, koliko je bilo teško financirati bend – platiti za instrumente i opremu, studio, kombi?
Rani dani bili su veoma teški, što se financija tiče. Svatko u bendu dobio bi deset dolara po gaži od izdavačke kuće, i s time bi mora preživljavati na turneji. Izdavač bi nam davao još dodatnu potporu osim tog novca, kako bismo mogli platiti prijevoz i sastavljanje stagea... Ali, najteže je bilo održati sve to funkcionalnim, bez da nam išta propadne. Svirali smo mnogo, mnogo koncerata pod takvim uvjetima, ali na svi sreću, stvari su krenule nabolje od 1996. nadalje, otprilike.

Američka glazbena scena jedna je od najvećih na svijetu. Sa tolikim brojem izvođača, može li jedan tipičan bend živjeti od glazbe, i koliko je teško novim bendovima da se probiju na sceni?
Imali smo dovoljno sreće da smo uspješno aktivni, full-time bend već dvadeset godina, ali stalno postaje sve teže. Sada nam najviše zarade donose koncertni nastupi, a možete odsvirati samo određeni broj koncerata na turneju dok se bend ne premori. Dakle, danas svaki potez mora biti proračunat.

Kako ide turneja do sad?
Za sada, naša turneja za proslavu dvadeset godina rada ide jako dobro. Svirali smo mnogo starog materijala, a fanovi stvarno uživaju u tome. Dakle, razina interesa za bend bila je fantastična, a i posjećenost koncerata je za sada solidna. Opet ćemo raditi europsku turneju u Listopadu, a to uključuje i nastup u Hrvatskoj, u Zaboku na Regeneratoru, 20. listopada!!

Što očekujete od naše publike i imate li planova za još koji nastup ovdje u budućnosti?
Očekujemo odličan koncert, i nadamo se da će svi naši fanovi iz ove regije doći na nastup podržati nas!!


 
Znate li koje hrvatske izviđače?
Neki od onih koje poznajem: Bad Blood, Deafness By Noise, Cold Snap,...

Zanimljiva činjenica: Krist Novoselić (Nirvana) je Hrvat i zapravo je pohađao jedan razred srednje škole ovdje.
Da, znam da je Krist Hrvat. Nirvana je bila nevjerojatan bend!

Postoji li kakva poruka koju želite prenijeti hrvatskoj publici?
Hvala vam na dvadeset godina vjernosti!! Nadamo se da ćete doći dvadeseti listopada na Regenerator u Zaboku!!

Ekonomska kriza je i dalje problem diljem svijeta – mislite li da ovakva, teža vremena, vode do stvaranja više hardcore glazbe?
Očekivao bih da takva teška vremena dovode do stvaranja mnogih novih politički angažiranih glazbenika, ali nažalost, ne vidim da se to događa... Posebno u žanru gdje se to očekuje, a to je hardcore. Možda je hardcore skrenuo sa pravog puta. Ipak, mi i dalje nastojimo što najviše možemo da predstavljamo običnog čovjeka.

Što trenutno slušate?
Baš provjeravam novi bend Sala Abrusca, A  Pale Horse Named Death. Dosta cool materijal. Sviđa mi s ei novi album Anthraxa, jer me podsjeća na stari Anthrax!! Novi Voivod je također zakon, kao što i uvijek jesu!!

Hvala vam na ovom intervjuu!
\m/ Gary \m/Ulaznice:

Cijena ulaznice iznosi 85 Kn, dok će se na ulazu u klub moći kupiti za 99 Kn. Rezervacije se primaju na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .

Prodajna mjesta:

Dirty Old Shop, Tratinska 22, Zagreb
Moldoror, Lopašićeva 3, Zagreb
Punkt 13, Ilica 14 (u prolazu), Zagreb
Dallas, Teslina 16, Zagreb
Krčma Polanović, Matije Gupca 36, Zabok

 

U sastavljanju pitanja pomogao Branimir Vrlec