Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2010/09/new/new.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2010/09/new/newm.jpg, New Young Pony Club, Center}

New Young Pony Club je četveročlani rock bend iz Londona osnovan 2005. godine. Na svjetske top ljestvice probili su se singlom Ice Cream, a hrvatska publika ih je imala prilike poslušati na ovogodišnjem INmusic festivalu u Zagrebu. U razgovoru s Andyjem Spenceom saznali smo odakle im ideje za glazbu, koji su bendovi imali najveći utjecaj na njihov zvuk te što od njih možemo očekivati u budućnosti.

Odakle ideja za ime albuma Optimist?
Naslavna pjesma sa albuma zove se Optimist, a ime smo dali zbog teškoća koje su nas pratile na snimanju. Dugo nam je trebalo da album i snimimo, ali smo zadovoljni što smo napokon napravili nešto. Optimistični smo i što se tiče budućnosti. Mislim da ćemo nastaviti stvarati glazbu u istom ritmu.

Okupili ste se 2005. godine, a 2006. i 2007. ste uglavnom bili na turneji. Što možete reći o turejama te o glazbenicima s kojima ste se družili?
Istina, mnogo vremena smo proveli na turneji. Surađivali smo i sa Lily Allen. Svima nam je to bilo novo i uzbudljivo iskustvo. Lily je tada bila na vrhuncu popularosti pa je u nekim trenucima bilo i teško snaći se u nekim situacijama. Sve u svemu, bilo je to dobro iskustvo.

Pjesma Icecream svojedobno je bila veliki hit. Odakle vam ideja za temu te za pjesmu uopće?
Riječi uglavnom pišem ja pa mi je teško o tome i govoriti. Tema pjesme je zapravo o jednom liku te o tome kako se netko može kontrolirati. Govori i o tipu žene koja kontrolira muškarce tako da ih bez mnogo muke odabere.

Vole li New Young Pony Club više solo koncerte ili festivale?
To ovisi o mnogo toga. Solo koncerti su super jer se okupi publika koja uglavnom zna riječi pjesama te nas zaista prati i u tome je čar solo koncerata. Ali energija festivala je nešto neopisivo. Uzbuđen sam i oko večerašnjeg koncerta jer smo headlineri.

Koje vam je najuzbudljivije mjesto koje ste vidjeli dok ste bili na turneji?
Hm, teško je odabrati. Mislim da me se najviše dojmila Australija. Nismo očekivali ništa posebno tamo tako da nas je uglavnom sve iznenadilo. Na jednom od koncetara bilo je oko 50.000 ljudi, što je bilo stvarno iznad očekivanja.

Koji su tvoji osobni idoli u svijetu glazbe?
Odrastao sam na punku. Sve što sam radio uglavom je u sjeni punka. obožavam Clash te bendove iz tog razdoblja. Tu glazbu sam uglavnom primijenio i u našem bendu. Mnogi našu glazbu opisuju kao novi val ili retro, ali ne bih baš rekao da smo retro bend. Volimo kombinirati stilove u glazbi, ali tko to ne voli? Na sljedećim bi albumima možda mogli nešto novo predstaviti svojim fanovima, ali ne bih se htio zaletjeti te obećati nešto što možda i nećemo napraviti.

Kako je surađivati sa ženama u bendu?
Joj, znaš kako to ide. Ako žene žele nešto napraviti na svoj način, napravit će to pod svaku cijenu. Težak je posao surađivati toliko dugo sa ženama. Ali jako volim raditi sa našim curama. Uglavnom se svi uskladimo tako da nam i koncerti i turneja budu predivno iskustvo. Moram naglasiti da sve to ovisi i o tome kakav je koncert i kakve smo svi volje. Većinom su u bendovima ili sve cure, ili samo jedna, rijetko u kojem bendu su dvije cure i dva dečka. Sve u svemu, nadam se da ćemo nastaviti surađivati ovako dobro.