×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852

{mosthumbviewer: images/SGvijesti_najave/2009/07/17/lady.jpg, images/SGvijesti_najave/2009/07/17/ladym.jpg, Lady GaGa, Left}Novo glazbeno ime na pop i plesnoj sceni je Stefani Joanne Angelina Germanotta, rođena 1986. Njeno umjetničko ime je Lady GaGa, a s mladom damom smo imali prilike razgovarati telefonskim putem dok je boravila u Nizozemskoj gdje je imala neke festivalske nastupe i televizijska pojavljivanja. Dobili smo ju u Amsterdamu. Promovirala je svoj debi album Fame, kojeg je predstavila singlom Just Dance u kojoj gostuju Akon i još jedno novo ime, Colby O`Donis.

Kako je nastala pjesma Just Dance?
Bila sam u New Yorku nekoliko mjeseci nakon ljeta, odmara sam se i ušla sam u onu kreativnu zonu, puno sam izlazila van u klubove i plesala. Tad sam otišla za Los Angeles, jer me tamo čekao moj producent Red One i odmah sam ušla u studio. Pod dojmom od New Yorka napisala sam pjesmu Just Dance.

Već sa 4 godine je naučila svirati klavir po sluhu, sa 13 je skladala svoju prvu baladu, a sa 17 je primljena u školu umjetnosti u New Yorku kao jedna od 20 osoba na svijetu. Svoje umjetničko ime Lady GaGa uzela je zbog grupe Queen i njihove pjesme Radio Ga-Ga, a kako je upravo ta skladba govorila o tome kako televizija preuzima radio, upitali smo ju misli li da danas internet preuzima televiziju.
Ne mislim da internet preuzima televiziju u tolikoj mjeri. Mislim da internet nije toliko moćan i nikad neće biti. Iako, nikad se ne zna. Zasad nije. Mislim da mladi također moraju shvatiti kako su youtube, myspace i blogovi, jedna nova umjetnička forma. I oni to moraju prihvatiti. I to je jedan način da se čovjek izrazi, da kaže što osjeća, da podijeli svoja iskustva i misli sa svijetom. To je sve pop kultura.

~ Lady GaGa - "The Fame"

Sve je popularnije i skidati glazbu besplatno s intreneta, mlada Duffy nema ništa protiv toga, a što ti misliš o tome?

To je jako težak udarac diksografskoj industriji, i mada je downloadanje glazbe sve popularnije, ja i dalje kupujem CD-e izvođača koji me inspiriraju. I mislim da to čine i drugi. Recimo, Lil Wayne je imao velik broj downloada svoga singla, ali je i album super prodao. Tako da mislim da je i na izvođaču da pokuša biti što zanimljiviji publici i da se ne svodi sve na jedan hit singl. Možeš downloadati singl, ali ne možeš downloadati nečiji životni stil.

Mlada glazbenica nastupila je i na svjestkom izboru za Miss Universe u Vijetnamu gdje je pokazala svoje plesačko i scensko umijeće. Naime, ona ne puca na kartu seksipila nego na teatralnost, originalnost i ples. Sakrivena iza plave kose, otkačenih naočala i u asimetričnoj kreaciji, Lady GaGa izvela je svoj singl, a nama je rekla kako voli upravo tu dramatičnost u nastupu. Upravo zato svoje uzore pronalazi u Davidu Bowieu, Marylinu Mansonu, Madonni, Grace Jones i Andyju Warhol...karizmatičnost je ono što ona cijeni. A što kaže za svoj debi album Fame, kojeg je objavila za etiketu Konvikt američkog izvođača Akona i čiju produkciju potpisuju Red One i Spacecowboy.

To je hit album. Debitirao je na broju jedan iTunesa u Kanadi i na 8.mjestu njihove liste najprodavanijih albuma. To je jedan zaista poseban album, iako nosi ime 'Slava' on ne govori o slavi kao takvoj i o tome da ja želim bitit slavna. Album se zapravo bavi idejama i teorijama slave u popularnoj kulturi. O tome kako pronalazimo slavu iznutra, a da nismo uopće poznati. Kako kanaliziramo taj osjećaj unutarnje slave i kad smo siromašni i kad nas ne naganjaju paparazzi.

S 20 godina LadyGaga je pisala pjesme za bendove poput Pussycat Dolls, a napisala je čak i dvije pjesme za posljednju album Britney Spears. Osim toga, surađivala je i na novom albumu povratničke grupe New Kids On The Block, što autorski što vokalno. Privatno nije pretjerano sklona skandalima, a jedina nedoumica tiče se njezinog hermafroditskog stanja. Da li su priče istinite ili ne možda ćete moći provjeriti vrlo brzo ukoliko se već potvrđeni, pa otkazani koncert ove osebujne ličnosti na svjetskoj glazbenoj sceni ipak na koncu dogodi.

Intervju s Lady Gaga emitiran je u emisiji T-Com Top 40 koja je na programu HR2 svakoga ponedjeljka od 19:00 do 22:00.