Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/06/lancev/2.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/06/lancev/2m.jpg, Lance Lopez u Križevcima - intervju, Left} Lance Lopez, blueser i rocker iz Texasa, gostovao je u Križevcima u Klubu Kulture u subotu 13.06. Križevački koncert bio je u sklopu mini turneje po Hrvatskoj, gdje je, osim u Križevcima, Lopez nastupio u Zagrebu, Bjelovaru, Čakovcu i Puli. Recenziju križevačkog koncerta možete pročitati na SoundGuardianu, a sada možete doznati i glazbenikova razmišljanja o glazbi i životu. Intervju je rađen za glazbenu emisiju Radia Križevci, Rock Oko.

Prije svega želim Vam dobrodošlicu u Križevce, na naš radio i u emisiju Rock Oko.
Drago mi je što sam došao ovdje i čast mi je što mogu svirati pred ovom publikom. Ugostili ste me vrlo toplo, pa mi je zadovoljstvo što ovdje mogu svirati još veće.

Možete nam reći nešto o vašim počecima?
Pa...., rođen sam u Louisiani. Gitaru sam počeo svirati vrlo rano, u 8. godini života. Otac mi je kupio gitaru za Božić, pa sam odlučio naučiti svirati ju. Kada mi je bilo 12 godina preselili smo se u Texas, Dallas. Dva tjedna nakon preseljenja naišao sam na bar u kojem je svirao B.B. King. Taj me koncert oduševio i zapravo tada sam spoznao što ću raditi u životu.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/06/lancev/3.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/06/lancev/3m.jpg, Lance Lopez u Križevcima - intervju, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Što znači blues za Vas?
Blues je za mene život, to je ono što radim od čega živim. Blues je život, shvaćate, u svakom pokretu, u svakoj radnji, u ljubavi, kada zarađuješ, kada ne zarađuješ. Blues je sve ono što te okružuje, to je blues za mene.

Vjerujete li u legendu o Robertu Johnsonu?...znate ono prodao je dušu vragu.
Vjerujem li u legendu o Robertu Johnsonu?
, ....pa ne znam, nisam bio u to vrijeme tamo, stoga ne znam (smijeh). No ono što znam je da je Robert Johnson jedan od mojih većih uzora. Glazbu je snimao tu u Dallasu, 10 minuta vožnje od moje kuće. Jedan dio svog kataloga je snimio u Dallasu, a jedan u San Antoniu. To ga čini neizostavnim djelom povijesti Texaškog bluesa.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/06/lancev/1.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/06/lancev/1m.jpg, Lance Lopez u Križevcima - intervju, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Moje slijedeće pitanje bi bilo o vašem zadnjem albumu Higher Ground?
Higher Ground zapravo predstavlja prilično teško vrijeme mog života. U glazbenom smislu, naravno. Svirao sam sve instrumente na albumu, sam sam napravio sve pjesme i posložio ih. Tu sam imao malo sreće, jer mi je u pomoć priskočio jedan moj dobar prijatelj. Tako da je na kraju sve završilo dobro. Naslov albuma predložila je moja izdavačka kuća.

Po vašem mišljenu što je najbolje na ovom albumu?

Najbolje..., vjerojatno ono što nas uvijek traže da sviramo na koncertima i što je ženama najdraže (smijeh), a to je pjesma El Paso Sugar. El Paso Sugar se nekako sama nameće kao nešto što je najbolje na albumu.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/06/lancev/4.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/06/lancev/4m.jpg, Lance Lopez u Križevcima - intervju, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

U ovom trenutku, koji je Vaš najbolji glazbenik?
Baš sada.....pa.....uvijek sam slušao puno različite glazbe. Ne znam kojega bi glazbenika sada mogao izdvojiti kao najboljeg. U zadnje vrijeme slušam puno Johnny Wintera, Buddy Guya... ono, ima ih puno. Puno je dobrih glzabenika, gitarista, koje slušam.

Što mislite o Joe Bonemassa-u?
Joe je odličan gitarist. Svirao sam s njim prije jedno 5 godina, a planiram i ponovno zasvirati. Svira drugačije gitare od mene, on preferira Gibson i Les Paul, za razliku od mene koji sviram na Stratocasteru. No, odličan je gitarist i bilo mi je super svirati s njim.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2009/06/lancev/5.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2009/06/lancev/5m.jpg, Lance Lopez u Križevcima - intervju, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Možete li mi reći nešto više o vašem radu s Buddy Milesom?
Surađivati s Buddyjem bilo je odlično iskustvo. Buddy je karakter, odličan momak. Ono što Buddy zamisli, to Buddy napravi.

Moram na kraju ovog razgovora pohvaliti vaš rad, sviđa mi se dosta pjesama s vaših albuma, samo tako naprijed. Znam da morate ići, pa za kraj recite još nešto što hoćete.
Hvala vam što uživate u mojoj glazbi, hvala vam što ste me slušali i što ste me lijepo ugostili. Još jedanput hvala.

Hvala vama na odvojenom vremenu.

Prijevod i obrada: Jurica Horvat