INmusic festival 2012
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U sklopu programa Swamp Up Rijeka! osim open air koncerta publiku očekuje i posebna izložba. Riječ je o plakatima nekolicine autora koji su usko vezani za klub Močvaru. Jednako kako je kroz preko 20 godina djelovanja definiran glazbenim i socijalnim sadržajima, zagrebački klub Močvara je prepoznatljivost u javnosti izgradio i uz pomoć jedinstvenog i prepoznatljivog oblikovanja vizualnih materijala kojima su promovirani klub i klupski programi.

Podsjetimo, Swamp Up Rijeka! je na rasporedu u petak, 11.9.od 19h ispred Exportdrva i donosi kolaž žanrova od noise rocka, psihodelije, preko funka do elektronike. Na open air koncertu sviraju domaći prvaci alternativne scene: ABOP, nemanja, Lovely Quinces i Flip Flop Fatality. Ograničen broj ulaznica po pretprodajni cijeni od 30kn moguće je kupiti u suatvu Entri, ulaz na dan iznosi 50kn.

Močvarin vizualni identitet od samih je početaka bio utemeljen na fantastičnim ilustracijama Igora Hofbauera Hofa i grafičkom dizajnu danas na žalost pokojnog Ivice Baričevića Bare. Hofove ilustracije su i danas prva asocijacija na klub i njegove aktivnosti, kako u Zagrebu i Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Osim njih u ranoj fazi vizualni segment kluba su proširili i obogatili i ilustrator Ivan Eror te dizajneri Tomislav Turković, Tomislav Vranić, Danijel Sikora, Marko Matošić, Slobodan Alavanja, Darko Kujundžić, a u posljednje vrijeme i čitav niz talenata kao što su Lovro Škiljić, Benjamin Beljan, Željka Tkalčec, Ena Jurov, Krunoslav Nemčić Rakun, kolektiv This Town Needs Posters (Sven Sorić, Hrvoje Spudić)...

Plakati kluba prepoznati su i na međunarodnoj razini. Neki od plakata objavljeni su u raznim inozemnim publikacijama, primjerice u knjizi Handwritten: Expressive Lettering in the Digital Age, autora Steven Hellera i Mirka Ilića te knjizi The Art of Modern Rock: The Poster Explosion, koja je predstavila plakate sa svjetske klupske scene. Također, uz intervjue s Igorom Hofbauerom, Slobodanom Alavanjom i Darkom Kujundžićem predstavljeni su i u knjizi Dizajn i nezavisna kultura koju su u okviru projekta U fokusu realizirali portal Kulturpunkt.hr i UPI 2Mbooks. Močvarini plakati našli su se i na mnogim izložbama (Milano - promocija knjige The Art of Modern Rock, Atena - 11th International Biennale of Young Artists of Europe and the Mediterranean,...).

Od 1995. godine do danas Udruženje za razvoj kulture „URK“ i klub Močvara tiskali su više od 1500 plakata. Na ovoj izložbi prikazat će se mali i pažljivo odabrani dio plakata koji su tijekom godina vizualno predstavljali aktivnosti kluba Močvara.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze virusom COVID-19. Radi zaštite općeg zdravlja, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačana osobna higijena, fizička udaljenost te nošenje zaštitnih maski, dok će se na ulazu posjetiteljima mjeriti temperatura te utvrđivati istinitost datih podatka za ulaznice.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici