INmusic festival 2012
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Beauwater je band koji je osvojio nagradu za "Blues Recording of the Year", a sada je pred nama njihov novi, treći studijski album "Who Works For Who?".

Dana 23. listopada 2020. godine objavili su ga u vlastitoj režiji, a globalno ga radijski promovira Sarah French Publicity. Lucie Dufault, koja se ponovo vratila i radi za ovu promotivnu kuću vrlo ciljano i smišljeno poslala mi je ovaj studijski uradak i, naravno, uopće nije "fulala".

Jonathon Reid (gitara/vokali), Michael Maddox (bubnjevi) i Greg Newhook (bas) trojka je koja čini ovaj ubitačni rock n' blues bend. Naravno, kod ovakvih postava morate biti "svoj na svome" što se tiče ama baš cijele glazbene priče, svoje furke i svog instrumentalnog umijeća. Naime, ako niste zadovoljili bilo što od navedenog, teško da ćete moći opstati, a fakat samo najbolji u tome uspijevaju.

Beauwater jedni su od baš tih pred kojima je, nadam se, doista blistava budućnost i vrijeme će tek pokazati koliko su zapravo ovi dečki "supač". Naime, ovaj album oduševit će vas s deset dobro osmišljenihi izvedenih pjesama. Svaka pjesma jedinstvena je upravo zahvaćajući svestranosti samog benda, a to se osobito osjeti i čuje kod onih koje malo dublje zaranjaju u njihov blues repertoar. Nasuprot tome dobivamo i snažnu pociju rock n' blues stvari i, zapravo, cijela je priča zaokružena i sve je zapravo sjelo na pravo mjesto baš tamo gdje treba. To je glavni razlog što je bend tako dobar i što zvuči baš tako kako zvuči, meni osobno, IZVRSNO!

Naime, nakon vrlo probojnog nastupnog i nagrađivanog albuma "Lovers, Fools and Kings" iz 2016. godine, Beauwater se ponovno udružuje s producentom Chrisom Kirbyjem. To je bio potez koji je doprinio da i ovaj, novi, studijski album bude tako dojmljiv, snažan i jedinstven, te da svojim glazbenim sadržajem ide i čini korak naprijed, da cijela priča ne stagnira, već se širi i napreduje. Kako na "stageu" ostavljaju srce tako to čine i u studiju i to se itekako čuje.

Novi album "Who Works For Who?" donosi nam sadržaj, koji nikoga neće ostaviti bez reakcije, a bendu su se vratili i pridružili: Kelly Hoppe iz Big Sugar na usnoj harmonici, Chris Harnett na saksofonu, Terry Campbell na trubi i doista sjajni producent Chris Kirby, kojeg čujemo na klavijaturama i slide gitari, učinio je sve da ovo bude baš tako dobro. Doista, nema nikakve sumnje da je ovako dojmljiva postavu u studiju snimila izuzetan i respektabilan glazbeni materijal.

Ta njihova glazbena ponuda nudi nam blues n' rock, ali ekipa sve više i dublje upada u blues i tu se itekako dobro snalazi.

PREPORUKA:
Mislim da bi ovo bilo dovoljno da vas informira i potakne da potražite i provjerite jedno novo ime,koje vam upravo prezentirm. Mislim da ovaj dio zemaljske kugle nije još pretjerano upoznat s radom ovog benda i, tim više, mislim da će mnogima bend Beauwater i njihov novi studijski uradak "Who Works For Who?" biti istinsko otkriće.

Osobno, jako se veselim što ćete se doista ugodno iznenaditi i, vjerujem, oduševiti kada čujete što ova ekipa radi.

Uživajte!

Više o svemu saznjate na:
www.facebook.com/beauwatermusic
twitter.com/Beauwater
www.instagram.com/beauwater709/
ampl.ink/4oN0J

Popis pjesama:

1. Who Works For Who? (3:02)
2. Flavour of the Week (4:16)
3. The New Disease (2:54)
4. The Real McCoy (3:23)
5. Tonight She's Gonna Burn (3:53)
6. Long Way Down (3:30)
7. Nodding Off (3:51)
8. The Broken Man Behind The Wheel (3:45)
9. Poison (3:35)
10. One Way Out (3:49)

(Samostalno / Sarah French Publicity)

Diskografija:
Who Works For Who? (2020)
Lovers, Fools and Kings (2016)
Movin' On (2011)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici