INmusic festival 2012

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Michele Amour

Dana 24. svibnja službeno je objavljen novi, četvrti po redu album Michele D'Amour and the Love Dealersa, "Heart Of Memphis", kojeg globalno promovira memfiška Blind Raccoon.

Michele D'Amour and the Love Dealers izvorno nam dolaze iz Seattlea, predvođeni su pjevačicom Michele, koja svoju vokalnu modulaciju i glazbenu prezentaciju bazira na glazbenim postulatima objedinjenih pod nazivom americana. Već sama ta riječ podrazumijeva glazbu u kojoj su spojeni brojni glazbeni elementi. Samu efektivu materijala određuje sposobnost kako će glazbenici sve to posložiti i uklopiti. Po onome što čujem Michele D'Amour and the Love Dealers tu nemaju apsolutno nikakvih problema, dapače! Moram istaknuti da album "Heart Of Memphis" jednostavno treba poslušati i da ćete nakon nekoliko preslušavanja doći do spoznaje da se treba samo malo koncentrirati, da jednostavno ponekad godi ovakav "smooth" glazbeni pristup.

"Heart Of Memphis" donosi nam osam originalnih skladbi, koje su nadahnuto i vrlo korektno prezentacijski izvedene. Michele D'Amour and the Love Dealers ne libe se upuštati u avanturu istraživanja mnogih glazbenih stilova i to samo govori koliko su predani u ovome što rade i to doista treba cijeniti.

Michele se s glazbom počela baviti u dobi od šest godina, kada je napisala svoju prvu (blues) pjesmu. Nakon što se malo tražila i prije nego što se počela ozbiljno baviti glazbom, pjevala je u nekoliko bendova, ali potom se odlučuje svoje interese i afinitete usmjeriti ka bluesu. Nakon što se odlučila za glazbeni interes uz pomoć Patricka McDanela (bas gitara i vokal), Davea Delzottoa na bubnjevima i gitarista Jeffa Cornella ozbiljnije ide u ove nimalo lagane blues vode. Bend itekako "muški" prati njezinu vokalnu intepretaciju a i Michele se ističe za mene pomalo neobičnim vokalom. O tome moram još razmisliti: naime, nije da mi nije dobro, već mi se čini kao da je ispjevanje teksta vrlo limitirano.

Svakako moram istaknuti gitarista Jeffa Cornella, čiji gitaristički rukopis tjera "na juriš sve dlake" na tijelu. Pored njega tu su još sjajni klavijaturist Brian Olendorf i Noel Barnes na saksofonu. Glazbeno, ovaj album je na neki način povratak chicago bluesu i juke joint osjećaju te furci delte Mississippija. Njezin vokal mnogi čuju u odličnoj vokalnoj fuziji Bonnie Raitt i Marcie Ball. Michele ima dojmljiv vokal to je neupitno i uz ovakvu glazbenu podlogu cijela priča "drži vodu" i snažno doprinosi ukupnom doživljaju albuma.

PREPORUKA:
Album "Heart Of Memphis" Michele D'Amour and the Love Dealersa svakako ima kvalitete, kojima će privući vašu pozornost. Možda ne sjeda na prvu, ali ako mu se malo posvetite, vrlo ćete brzo, vjerujem, pronaći razloge ovakvom osvrtu.

Više o svemu saznajte na:
www.micheledamourandthelovedealers.com
www.facebook.com/MicheleDamourandtheLoveDealers/
www.reverbnation.com/micheledamourandthelovedealers
www.instagram.com/micheledamour
www.twitter.com/mmdamour
www.micheledamourandthelovedealers.com/heart-of-memphis-pre-order
www.amazon.com/dp/B07QZP8L8G
itunes.apple.com/us/artist/michele-damour-and-the-love-dealers/827889889
store.cdbaby.com/Artist/MicheleDAmourandtheLoveDealers
blindraccoon.com/clients/michele-damour-the-love-dealers/
www.youtube.com/channel/UCzxlZZ7hfN2lOQvWq2phXmQ

Popis pjesama:

1. Another Sleepless Night (3:56)
2. Dirty Pool (5:02)
3. Come On Over (3:50)
4. Cradle To The Hearse (3:46)
5. No Time (3:26)
6. Heart Of Memphis (5:09)
7. Memphis Soul Stew (4:24)
8. Strange Angels (4:49)

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike