INmusic festival 2012

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Iako nas je ujutro probudilo kišno vrijeme, ništa nam nije moglo pokvariti uzbuđenje što ćemo večeras čuti velike MGMT, ali i još veće Pixiese. Kakva je atmosfera na njima bila, pročitajte na zasebnim izvještajima, a dalje u tekstu ćemo vam pokušati prenijeti djelić atmosfere s drugog, ali na žalost i zadnjeg dana ovogodišnjeg INmusic festivala.

Magični MGMT, prvi headlineri jučerašnjeg posljednjeg dana INmusica, stvorili su fascinantan ugođaj na koncertu. Svojom su psihodelijom novog doba i halucinogenim vizualnim projekcijama stvorili jedinstven, drugačiji koncert.

Nulti dan je, što se tiče headlinera, prošao vrlo dobro, s The Fratellis i Foals. Sljedeći dan je mnoge s pravom razočarao – Wolfmother i The Black Keys jednostavno nisu bili dovoljno uvjerljivi. Posljednji nam je dan morao popraviti dojam. MGMTsu ispunili očekivanja, no nitko nije bio spreman na uragan Pixiesa u posljednjem terminu na glavnoj pozornici.

Posljednji headliner devetog INmusic festivala pokazao se kao najbolji. Black Francis i ekipa rasturili su sa sat i pol neprekidne svirke, a izveli su najveće hitove poput 'Here Comes Your Man', 'Gouge Away' i 'Where Is My Mind', kao i pjesme s novog albuma 'Indie Cindy'.

MGMT su napravili najkompletniji audiovizualni show što se tiče INmusica. Njihova ugodna, psihodelična glazba s još luđim i halucinogenijim animacijama stvorila je savršenu atmosferu na Main stageu.

Bend Kuroma, touring gitarista MGMT-a Hanka Sullivanta, nastupio je pred travnjakom, odnosno blatom, na World stageu. Izuzetno kvalitetan bend, koji bih svakom ljubitelju psiho-popa preporučio, ovoga puta nije imao sreće zbog kiše. Svega tridesetak ljudi se skupilo, ali to je bilo i dovoljno da se dečki užive i odrade nastup profesionalno.

Them Moose Rush - žrtve vremena, ali samo u meteorološkom smislu. Naime, cjelodnevna kiša osudila je odlične bjelovarčane na svega petnaestak gledatelja i nešto više čistača i barmena. Pozdravili su okupljene s Welcome to INblato i odsvirali solidnih pola sata.

Američko-Irski celtic rock bend Flogging Molly vratio se u Hrvatsku po četvrti put, ali ovoga puta na INmusic festival. Usprkos velikoj „konkurenciji“ Black Keysima s kojima su dijelili prvi dan festivala, Mollysi su opravdali svako očekivanje.

Drugi dan održavanja INmusic festivala donio nam je nešto više zvučnih imena te su ga obilježili neki od isčekivanijih nastupa.

Zasigurno najiščekivaniji nastup ovogodišnjeg INmusica, posebice među mlađom publikom, bio je onaj The Black Keysa. Dvojac iz Ohia uspio je prepuniti prostor ispred Main Stagea i natjerati glazbe gladnu publiku da mu 'jede iz ruke'. Isprva skroman nastup pomalo bezvoljnih i beskrvnih The Black Keysa na vrijeme se ipak pretvorio u vrlo dobar premijerni nastup u Hrvatskoj.