Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Damir Batarelo o novom studijskom izdanju Stonebridea "Smiles Revolutionary" kaže: "Odrastanje je jedan začudan proces u kojem učimo poštivati različitosti gradeći vlastite paradigme unutar kojih nastavljamo rezonirati i s kojima se postepeno stapamo kako bismo prosperirali. Ipak situacija se bitno mijenja kada dio toga ciklusa biva obilježen radom u bendu. Nakon punih 18 godina članovi postanu braća, najbolji prijatelji i u jednom se trenutku u "karijeri" dogodi taj prijelomni trenutak kada se sve poklopi. Rifovi se stapaju s prstima kao produžetak misli. Ritam sekcija se slomi dok ne odsvira to što želi, a osobna lirika do kraja pogodi misao. U takvom okruženju nastaje novi studijski rad, zagrebačkih teškaša Stonebride koji nakon šest dugih godina diskografske tišine, konačno napadaju sva osjetila sa šest novih pjesmama koje čine njihov novi dugosvirajući uradak "Smiles Revolutionary".

Uzimajući komadiće sa svojih prijašnjih prijašnjih uradaka, "Smiles Revolutionary" nas vodi na putovanje nekom drugom vrstom teškog zvuka. Stoner rock se sakrio između heavy psych pristupa i samoga sebe nadgradio kako zauvijek ne bi ostao u domeni fuzza i estetike koji su definirali žanr. Na ovom materijalu čujemo sve elemente po kojima je bend (pre)poznat te ničega ne nedostaje. Stonebride je u tom kreativnom procesu ponovno otkrio plamen koji je možda nekima izostao s primjerice zadnja dva glazbena uratka. Mogli bismo reći da je "Smiles Revolutionary" njihov najosobniji materijal te na neki način (bar zasad) predstavlja magnum opus benda, ako uopće možemo razmišljati u tom smjeru. Osobno se lirički pretvara u političko, izgubljeni smo i tražimo se iako smo već na pragu sredovječnosti.

Kao prvi singl i mali dašak onog što se nalazi na novom materijalu izabrana je "Turn Back". Pjesma koja u svojoj srži govori o spoznaji vlastite unutarnje snage, traženju smisla u besmislenom svijetu, opiranju nametnutim normama te nesebičnoj ljubavi prema bližnjem.

Novi Stonebrideovalbum "Smiles Revolutionary" izlazi 10. 5. za PDV (PDV069), prednarudžbe su danas počele, album je moguće naručiti na PDV web shopu po cijeni od 22 eura do dana izlaska, a od 10. 5. cijena albuma će biti 25 eura.

Promocija albuma zakazana je samo 3 tjedna kasnije, 30. 5. u zagrebačkom klubu Močvara, na kojoj ćemo čuti kako novi materijal zvuči uživo, a kao gosti nastupit će Luxus Lord i Prisonplanet. Ulaznice po cijeni od 10 eura potražite na linku Mochvara.hr.IzvještajiMortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin