Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Umjetničko video djelo za pjesmu “tišine” nastalo je usred zime na Pagu, otoku pustoši. Nije bilo lako snimiti zahtjevan spot pa je samo snimanje na paškoj buri trajalo više od 13 sati u hladnim siječanjskim uvjetima. Spot je minimalističan, estetski promišljen, i stilski obogaćen kreacijama poznatog dizajnerskog dvojca brenda Klisab.

eugen je podijelio svoj doživljaj sa snimanja: "Snimanje spota proteklo je u odličnoj atmosferi iako je bilo užasno hladno budući da smo snimali krajem siječnja. Bilo me strah da se ne prehladim jer smo radili i duga noćna snimanja usred zime, a nosim samo tanku prozirnu majicu i kaput. Lokalno stanovništvo na Pagu bilo je jako susretljivo, a spot smo snimali preko 13 sati što je uzelo danak na sve uključene. Hvala talentiranim ljudima kao što su Hani Domazet i snimatelj Urh Pirc, kao i cijela ekipa na čelu s producenticom Suzanom Erbežnik što su mi dokazali koliko možemo probiti granice ako pravi ljudi stoje iza toga."

Talent i pjesmu su prepoznali brojni, a sada će imati priliku vidjeti pravi umjetnički doživljaj pjesme jer spot prenosi upravo stanje koje se odvija u eugenovoj mentalnoj mapi prilikom izvođenja pjesme. Od pustoši, opasnosti i bure, do potresa, padova i zastrašujuće tišine, sve je to prikazano kroz spot s ciljem da pogađa emocije koje se kriju u poruci pjesme.

Autor teksta pjesme ‘tišine’ je eugen, a glazbu pjesme potpisuju eugen i Anja Grabovac. Iza produkcije, mixa i mastera, uz eugena, stoji vrhunski producent Mihovil Šoštarić Lockroom.

Spot komunicira unutarnju borbu s “tišinama” , ali ujedno i pomirenje s gubitkom. Slike u spotu arhetipski utječu na dojam i poanta je da svatko ponaosob gledajući otplovi u neki svoj svijet i vlastite asocijacije.

"eugen mi vizualno ima nešto jako autentično, eterično i mračno u sebi. Zato je snimanje ‘tišine’ bilo jako izazovno i pre zabavno. Pjesma traži vizualno da doslovno idemo snimati na površinu mjeseca, pa smo odlučili da je najbliže tome otok Pag. Složili smo se od prve sekunde da režijski neću raditi realizam, nego ću smisliti i izgraditi svoj nadrealni svijet koji prati "tišine" i eugenov unutarnji umjetnički imaginarij. Stvar me povukla na prazne široke prostore, ptice, ruke, potrese, hodanja, lutanja i metaforu planeta iz von Trierove Melankolije i vidjela sam ju odmah u crno-bijelom”, objasnila je redateljica Hani Domazet.

eugen će nastupiti šesti po redu u prvom polufinalu ovogodišnje Dore, a nastup gleda kao nagradu za sav dosadašnji rad i trud. Koordinaciju nastupa radi uz pomoć tima vrhunskih profesionalaca, ali njegovu interpretaciju cilja prepustiti publici zahvaljujući kojoj, kako kaže, pjesma i ima svoju vrijednost.

IzvještajiSve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour


Galerija fotografija: Wanted Men - Johnny Cash Tribute


Letu Štuke u Sax!-u