Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Swingersi su upravo objavili novi studijski album "Zapleši twist". Album s četrnaest pjesama posvećen je hrvatskim pop i rock legendama Ivi Robiću, Arsenu Dediću i Dragi Dikliću koji su svoju glazbenu karijeru započeli 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, ali i onima koji su svoj glazbeni pečat ostavili u narednim desetljećima.

Kasne 50-te i rane 60-te su na domaćoj sceni obilježili prepjevi svjetskih hitova poput "Bikini" koju je izvodio Trio Tividi, "Sedamnaest ti je godina tek" u izvedbi Ive Robića, "Svi trče oko male Sue" Bijelih strijela te "Zapleši twist" Arsena Dedića.

Na novom albumu Swingersa nalazi se i pjesma "Sunny" u kojoj gostuje legedarni Drago Diklić. U pjesmi "Srce laku noć" virtulano su ugostili Ivu Robića, a pjesma je nastala u godini u kojoj smo obilježili 100. rođendan ovog velikog pjevača. Pjesma "Sviraj nam rock", prepjev je klasika Chucka Berrya "Johnnie B. Good" i posvećen je legendarnom Kići Slabincu čije je glazbene početke upravo obilježila rock glazba.

Album otvara pjesma "Čuvaj me, pazi me", obrada istoimene pjesme Đavola u kojoj su Swingersi ugostili Nenu Belana, a pjesma zaraznog ritma bila je jedan od najslušanijih singlova ove godine. Osim Drage Diklića, posthumno Ive Robića i Nene Belana na novom albumu Swingers su ugostili i Gelato Sisters u pjesmi "Bikini". Na albumu se nalaze i obrade hitovi Parnog valjka "Kao ti", "Sve gradske bitange" Prljavog kazališta te "Ona nije ovdje" Animatora.

Swingerse je osnovao Robert Mareković, a iza njih je već nekoliko uspješnih studijskih albuma. Produkciju novog albuma "Zapleši twist" su Filip Vidović i Robert Mareković.

IzvještajiSve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour


Galerija fotografija: Wanted Men - Johnny Cash Tribute


Letu Štuke u Sax!-u